În viața oricărei comunități există zile speciale. Pentru comuna Boroaia cel mai marcant moment se petrece de Ziua Înălțării care este și hramul localității. Este o triplă sărbătoare în care autoritățile locale evidențiază istoria, credința și spiritul autentic românesc.
Este ziua când fiii și ficele satului se reîntorc acasă pentru a trăi clipe de bucurie intensă.
Ziua comunei Boroaia este un eveniment amplu și de calibru, unde oficialități și personalități participă an de an, oferind prestanța necesară unei manifestări.
Elementul central al evenimentului în reprezintă comemorarea eroilor localității, ostași martiri care și-au dat viața în Războiul de Independență și în cele două conflagrații mondiale.
Oaspeți importanți la ceas de sărbătoare
Personalități locale și reprezetanți ai unor instituții importante au dat curs invitației de a participa la Ziua comunei Boroaia.
La sărbătoarea din acest an au fost prezenți deputații Mirela Adomnicăi și George Șoldan, subprefectul Florin Sinescu, ofițeri de rang înalt, contraamiralul doctor (r) Ion Condur, comandorul (r) Marian Moșneagu, și frații Monoranu, ofițeri în cadru ISU Suceava.
Alături de primarul Vasile Berariu au luat parte cadrele didactice și elevii Școlii Gimnaziale „Vasile Tomegea”, preoții parohiilor boroiene și consăteni.
Momentul dedicat eroilor începe cu deplasarea spre monumentul amplasat în curtea bisericii „Sfinții Ioachim și Ana”.
Bărbați aflați pe cai, purtând steaguri, au deschis coloana de participanți, în drumul spre locul ceremoniei fanafara din Forăști intonând cântece patriotice.
Îmbrăcați în port popular, elevi cu coroane de flori și-au purtat pașii alături de invitați.
În curtea bisercii, două plutoane de jandarmi, ale Școlii Militare de Subofițeri „Petru Rareș” Fălticenni au dat onorul subprefectului Florin Sinescu, după care preoții au oficiat slujba pentru pomenirea eroilor.
Cântecele patriotice au răsunat într-un scurt moment muzical, după care invitații și localnicii au poposit la grupul statuar din centrul comunei.
După slujba religioasă, oficialitățile, ofițerii, consilierii locali și profesorii au depus coroane de flori, după care cântecele patriotice au răsunat, din nou, în cadrul manifestării. Au urmat discursurile din ziua evenimentului, în care vorbitorii au subliniat importanța sărbătorii zilei eroilor.
Invitații au ținut să transmită gâduri alese boroienilor, de ziua comunei lor, apreciind transformările în bine de la nivelul localității ce s-au realizat prin intermediul investițiilor implementate.
Primarul Vasile Berariu și-a îndeplinit misiunea de gazdă, mulțumind invitaților și consătenilor care au participat la eveniment, arătând că prezența lor reprezintă un jurământ sacru.
Recunoștință pentru un veteran de război
Un moment aparte l-a constituit întâlnirea cu un veterean de război al comunei.
Constantin Ou este nu numai unul dintre ultimii combantanți în viață, din cel de-al doilea război mondial, ci și persoană centenară.
Ajuns la venerabila vârstă de 100 de ani, străbunicul Constantin a fost prezent la comemorarea eroilor, însoțit de membri ai familiei.
Primarul Vasile Berariu i-a înmânat, cu această ocazie, Diploma Aniversară și un buchet de flori, în semn de prețuire.
Subprefectul Florin Sinescu și comandorul doctor (r) Marian Moșneagu au adresat la râdul lor gânduri de prețuire pentru veteranul de război pentru un secol de viață.
Evenimentul s-a încheiat cu defilarea celor două plutoane de jandarmi care au purtat drapelul de luptă al instituției.
Sărbătoare cu joc și voie bună
Ziua Comuna Boroaia a continuat cu manifestări artistice.
Pe scena din centrul comunei au evoluat tinere talente locale, Andrei Munteanu, Alexandra Burlacu și Sofia Rusu, Ansamblul „Flori boroiene” și formația de dansuri „Cetinița”.
Punctul culminant l-a reprezentat spectacolul de joc și cântec al Ansamblului Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava.
Tripla sărbătoare din comuna Boroaia s-a încheiat cu un mesaj de mulțumire din partea primarului Vasile Berariu pentru comunitatea locală.