Zi de sărbătoare la Mănăstirea Slătioara. Ortodocșii de stil vechi l-au sărbătorit pe Sfântul Ierarh Glicherie MărturisitorulReligie

Zi de sărbătoare la Mănăstirea Slătioara. Ortodocșii de stil vechi l-au sărbătorit pe Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul

       Accesări: 7098

Sărbătoare cu bucurie și multă rugăciune. Numeroși pelerini și-au îndreptat pașii spre Mănăstirea Slătioara, epicentrul Ortodoxiei de stil vechi din România, un loc de liniște și reculegere pentru suflet. Credincioși din toate colțurile țării, dar și din străinătate, au participat la slujbele oficiate luni și marți, în cinstea Sfântului Ierarh Glicherie, cel care a mărturisit dreapta credință în vremuri de prigoană, cu prețul propriei vieți.

Zece arhierei au oficiat Sfânta Liturghie în paraclisul de vară, alături de Î.P.S Mitropolit Demosten, decanul de vârstă al Sfântului Sinod.

În seara premergătoare zilei de sărbătoare, creștinii au asistat la Priveghere și Vecernie, slujbe desfășurate tot în sobor arhieresc.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Mitropolitan „Schimbarea la Față”, condus de preotul Andrei Onofrei. Pe durata Sfintei Liturghii, icoana și racla cu moaștele sfântului au fost depuse în exteriorul bisericii spre închinare.

Serviciul religios s-a desfăurat după tipicul binecunoscut, în această perioadă ortodocșii de stil vechi fiind în postul Sfinților Apostoli.

Î.P.S Mitropolit Demosten, în vârstă de 96 de ani, s-a adresat celor prezenți cu un cuvânt de învățătură pilduitor, în care le-a reamintit creștinilor, în linii mari, cele mai importante momente din viața Sfântului Ierarh Glicherie, greutățile, încercările, nevoințele acestuia, care au culminat cu biruința dreptei credințe.

Gânduri încărcate de binecuvântare au venit și din partea Prea Sfințitului Glicherie, care și-a exprimat bucuria slujirii în zi de aleasă sărbătoare, bucuria de a fi împreună cu creștinii și cu Sfântul înconjurat, ca de fiecare dată, de numeroși creștini veniți să-l cinstească în ziua prăznuirii.

Sărbătoarea s-a încheiat cu procesiunea în care preoții au înconjurat biserica mănăstirii cu racla în care se află moaștele întemeietorului așezământului monahal din Slătioara.

ȘTIRI