Emoție, voie bună și folclor autentic la ceas de sărbătoare. Acestea sunt elementele care au făcut ca Ziua Comunei Râșca să fie una memorabilă pentru cei care au asistat la evenimentul desfășurat în centrul localității. Primăria și Consiliul Local au ținut să ofere un spectacol deosebit prin invitații de marcă, dar și conținutul programului pregătit pentru a doua zi de Rusalii.
Vremea frumoasă și caldă a contribuit la reușita acestui eveniment la care au luat parte numeroși localnici, dar și oaspeți din localitățile învecinate.
La debutul manifestării, primarul Ionuț Andreica le-a urat tuturor bun venit și momente cât mai plăcute la sărbătoarea comunei.
Din partea oficialităților au mai fost prezenți viceprimarul Dragoș David, prefectul Alexandru Moldovan, Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului, și Vasile Tofan, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava.
„Ne-am bucurat de prezența unui public numeros, dornic să participe la sărbătoarea comunei. Am vrut să marcăm momentul printr-un eveniment deosebit și consider că am reușit.
Am mizat atât pe artiști locali, cât și cei consacrați care au dat greutate sărbătorii de la Râșca.”, ne-a declarat primarul Ionuț Andreica.
„Am simțit bucuria oamenilor, dorința de joc și plăcerea de a petrece împreună câteva ore de calitate în compania folclorului de calitate.
A fost sărbătoarea comunității și va fi mai frumoasă de la an la an.”
Evenimentul a început la ora 14 cu celebrarea familiilor care anul acesta sărbătoresc 50 de ani de căsnicie, moment cunoscut sub denumirea „Nunta de Aur”. Șapte cupluri au primit diplome de recunoștință, flori și un dar din partea autorităților locale.
Pe scenă au fost invitați și elevii merituoși ai Comunei Râșca, atât cei cu rezultate deosebite de-a lungul anului școlar, cât și cei care au câștigat premii la concursuri.
Spectacolul a fost deschis de Ansamblul „Flori de măr” din Râșca, urmat de Grupul Folcloric „Bogdana”, de tinerele talente locale și „Străjerii” din Dolhești.
Un program deosebit, artistic și muzical, au prezentat membrii Ansamblului Studențesc „Arcanul” din cadrul Universității Ștefan cel Mare, ansamblu condus de Călin Brăteanu.
Râșcanii sunt oameni cu voie bună, așa că mulți n-au mai stat pe margine și s-au prin în joc.
Recitalul solistului moldovean Ion Paladi, aplaudat la scenă deschisă pentru un recital de excepție, a dat startul horelor, care au continuat și la următoarele recitaluri susținute de interpreții Alexandru Brădățan, Laura Olteanu și Paul Ananie.
Programul de muzică populară a fost încheiat de solistul Alexandru Recolciuc.
Evenimentul s-a încheiat spre seară, pe ritmuri moderne, într-un program de sunet și lumini marca Florin Sandu Band.