Un dar binecuvântat pentru profesorii pensionari din Fălticeni. Pelerinaj la mănăstirile Râșca, Slatina și CămârzaniLocal

Un dar binecuvântat pentru profesorii pensionari din Fălticeni. Pelerinaj la mănăstirile Râșca, Slatina și Cămârzani

       Accesări: 3934

Este mereu aproape de oameni. Neobosit slujitor al binelui, preotul Alexandru Brădățanu obișnuiește să aducă raze de bucurie, în mod periodic, pentru copii, tineri, adolescenți, dar și pe cei mai vârstă. Pe lângă acțiunile caritabile, parohul Bisericii Adormirii Maicii Domnului, inițiază, mai ales pe timpul verii, pelerinaje la mănăstirile istorice din zona Fălticeni.

Dacă acum trei săptămâni copiii instituționalizați au drumuit spre sfintele lăcașuri, zilele acestea a fost rândul profesorilor pensionari din Fălticeni să primească în dar călătoria spre oazele de spiritualitate ortodoxă.

Înainte de plecare, preotul Adrian Brădățanu i-a binecuvântat pe pelerini cu rugăciunile săvârșite în biserică.

Vremea superbă a făcut ca pelerinajul de joi să fie cu atât mai luminat și plăcut.

40 de profesori pensionari, dar și câteva cadre didactice care sunt în activitate, au vizitat Mănăstirile Cămârzani, Râșca și Slatina.

Fiecare popas a însemnat un nou prilej de reculegere spirituală.

Profesorii pensionari au fost primiți cu bucurie în fiecare mănăstire, unde au „gustat” din pacea care domnește în aceste colțuri de rai.

Alături de preotul Adrian Brădățanu pelerinii au admirat frumusețea picturilor murale, arhitectura lăcașelor, s-au închinat, și-au odihnit sufletul, s-au bucurat de liniștea clipei.

Dacă la Mănăstirea Cămârzani au luat parte de agapa frățească, la Mănăstirea Râșca pelerinii au avut un dialog cald cu starețul Gabriel.

Au urmat alte două vizite la Așezământul social de la Bogdănești, unde părintele Loghinoaia are ca misie cei peste 150 de bătrâni neputincioși, bolnavi sau părăsiți de familie.

Ultimul popas a fost Mănăstirea Slatina.

Profesorii au urmat același „ritual”, la sosirea în sfântul lăcaș, închinare la icoane și rugăciuni.

Muzeul și istoria chinoviei, întemeiate de Alexandru Lăpușneanu, au fost prezentate de ghidul mănăstirii, iar după aceasta a urmat agapa frățească.

Parohul Bisericii Adormirii Maicii Domnului și-a dorit ca acest pelerinaj să aducă lumină, bucurie și folosință în sufletele profesorilor care au dăruit multor generații de elevi lumina cunoștinței, bucuria reușitei și folosința educației.

Inițiativa preotului Alexandru Brădățanu a fost sprijinită de compania Romfour, care i-a transportat gratuit pe pelerini la cele patru obiective de cult.

ȘTIRI