Tehnici pentru blufat în poker: Cum să le stăpânești pentru a-ți intimida adversariiDiverse

Tehnici pentru blufat în poker: Cum să le stăpânești pentru a-ți intimida adversarii

       Accesări: 245

Când blufezi în timp ce joci poker, adrenalina crește și mai mult. Trebuie să îți controlezi emoțiile, să te asiguri că nimic din ce simți pe interior nu este văzut de adversari, ba chiar să le dai sentimentul că ești în deplin control și că ai o mână foarte bună.

Blufurile fac parte din jocul de poker și îi aduc un farmec aparte.

Să faci să crezi mai mulți oameni că ai o mână super puternică într-un moment în care tu ești departe de acest lucru, reprezintă o abilitate.

Cei mai experimentați spun chiar că nu contează ceea ce știi, ci contează cum joci. Iar bluful face, fără niciun dubiu, parte din acest joc.

Oricine știe cum să îl folosească așa cum trebuie poate avea un avantaj considerabil în fața adversarilor.

Blufurile pot implica și Semi-Blufuri, care sunt pariurile pe care le faci pe mâini slabe cu potențial bun de îmbunătățire. Există și Bluf Equity, care implică să calculezi reacțiile probabile ale adversarilor la anumite pariuri pentru a obține un avantaj.

Per total, bluful se bazează pe două elemente principale: înțelegerea comportamentului adversarilor și capacitatea de a calcula cu precizie șansele la pot.

Urmărește cu atenție modul în care se comportă adversarii tăi când au parte de un jucător agresiv, care dă raise foarte des.

Vezi dacă renunță sau dacă rămân în pot când au o mână bună. Dacă pot fi intimidați și renunța des, te poți gândi să încerci câteva blufuri cu ei la masă.

Cum să folosești un bluf

Un bluf bine executat îți poate aduce o plată uriașă, dar ține cont că și unul prost realizat poate genera o pierdere semnificativă de jetoane și te poate elimina chiar din joc. Cu toate astea, valoarea unui bluf nu este dată doar de potențialele câștiguri și riscuri.

Bluful mai poate fi folosit și pentru a-ți manipula adversarii să se gândească la anumite lucruri despre stilul tău de joc. Îi poți face să aibă îndoieli, să nu te vadă ca pe un jucător liniar pe care îl citesc foarte bine și de la care știu la ce să se aștepte în orice moment.

Prin intermediul blufurilor poți să ajungi la controlul jocului.

Psihologia din spatele unui bluf este și ea la fel de importantă ca și mecanica reală a jocului.

Cei care blufează în mod constant știu că nu este vorba doar despre a avea o mână bună, ci despre cum poți proiecta încrederea, cum poți să iei decizii rapide și cum să îți controlezi emoțiile.

Procesele cognitive sunt esențiale pentru a realiza un bluf.

Trebuie să îți analizezi în mod constant propriile mâini, cele potențiale ale adversarilor, dar și ce se va întâmpla în funcție de posibilele decizii luate. Toate aceste lucruri necesită luarea unor decizii rapide și precise, asumarea riscurilor și o înțelegere profundă a jocului în sine.

Pentru jucătorii de poker online lucrurile sunt mult mai simple, deoarece nu au motive să-și facă griji cu privire la semnalele pe care corpul le transmite când apar anumite emoții. În plus, au la dispoziție o mulțime de tool-uri care pot stoca informații despre modul de joc propriu sau al adversarilor.

Procesele emoționale sunt, în același timp, esențiale.

Ai nevoie să îți înșeli adversarii cu încredere prin controlarea propriilor emoții. E important să afișezi o atitudine puternică și încrezătoare chiar și în momentul în care ții în mână niște cărți slabe, care în mod normal nu ar trebui să îți aducă succes.

Fața nu ar trebui să trădeze nicio urmă de îndoială când ești live cu adversarii.

Ce influențează un bluf?

Decizia de a blufa este influențată de diverși factori care pot varia de la jucător la jucător și de la joc la joc. În primul rând, trăsăturile și personalitatea sunt importante.

Dacă ai tendințe de asumare a riscurilor, încredere în sine și experiență, ai putea fi tentat să blufezi mai des. În momentul în care îți citești adversarii și vezi că pot fi victimele unui bluf, șansele să îți treacă prin cap să faci unul sunt destul de mari.

Miza influențează jocul, la rândul său.

Studiile au arătat că blufurile se întâmplă mai des în momentul în care miza nu este foarte mare. Spre exemplu, la o partidă între prieteni sau la un turneu care nu are o miză mare.

Dar când se joacă pe bani grei, chiar și cei mai buni jucători se gândesc de două ori înainte să facă un bluf.

Desigur, e important să privești și din perspectiva adversarilor și să încerci să anticipezi posibile blufuri pe care le au în minte.

Fii atent la limbajul corpului lor, urmărește neconcordanțe în tiparele de pariere și încearcă să le deslușești emoțiile.

ȘTIRI