Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a revenit astăzi la Suceava, pentru predarea managementului Spitalului Județean de Urgență “Sf. Ioan” către noua conducere civilă.
După cum este cunoscut, începând cu data de 2 aprilie 2020, în urma izbucnirii celui mai mare focar de coronavirus din România și a problememor de organizare existente, conducerea spitalului a fost preluată de o echipă de medici militari, coordonată de generalul în rezervă Ionel Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Nelu Tătaru a precizat că în acest moment Suceava este un focar stabilizat și că își dorește ca ceea ce s-a întâmplat pe data de 24 martie, la prima sa prezență la Suceava, să nu se mai întâmple. A fost un caz deozebit din care a avut de învățat toată lumea.
”Din ce le-am spus şi echipei manageriale noi, nu trebuie să uităm ce a însemnat Suceava. Gândiţi-vă că aproape 3.000 din cele 12.000 de cazuri sunt de la Suceava, că 124 de cazuri din cele aproape 690 de decese sunt de la Suceava. Gândiţi-vă că acel acel cumul de factori pe care l-am găsit de la început, management, autoritate locală, populaţie civilă, partea medicală sunt cei care au contribuit la momentul în care ne aflăm. Sper că am învăţat ceva şi sper că nu mai repetăm. Suceava era şi va trebui să redevină un spital etalon”, a declarat ministrul Nelu Tătaru la întâlnirea cu reprezentanții presei.
Începând de vineri, 1 mai 2020, Spitalul Județean Suceava va avea o nouă conducere interimară care va fi asigurată de neurochirurgul Anatolii Buzdugan – manager, chirurgul Valeriu Gavrilovici – director medical și asistenta Geanina Gorescu – director de îngrijiri.