Dragostea față de spiritualitate îi adună pe oamenii de pretutindeni. Pelerini din țară și străinătate au venit în număr mare la Mănăstirea Slătioara pentru a-l sărbători pe întemeietorul așezării monahale ridicate la marginea comunei Râșca. Ortodocșii de stil vechi l-au prăznuit luni pe Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul, născut pe meleagurile Sucevei. .
Duminică, în ziua premergătoare sărbătorii, a fost oficiată slujba Privegherii.
Un sobor arhieresc, alături de preoți și stareți, au săvârșit Sfânta Liturghie împreună cu Î.P.S Mitropolit Vlasie, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române de Stil Vechi și alți 10 arhierei ai Sfântului Sinod.
Ca în fiecare an, la sărbătoarea Sfântului Ierarh Glicherie a fost prezent și un oaspete din străinătate, P.S. Ambrozie de Methoni, episcop al Bisericii Ortodoxe de stil vechi din Grecia.
Sfânta Liturghie și-a urmat cursul firesc, slujba fiind înfrumusețată de cântările corului mitropolitan „Schimbarea la Față”. În tot acest timp, credincioșii s-au putut închina la moaștele sfântului ierarh, așezate lângă biserica mănăstirii, zidită de acesta în anul 1947.
La cuvântul de învățătură, Mitropolitul Vlasie a redat în linii mari viața și faptele minunate ale sfântului care și-a dedicat 60 ani monahismului și ortodoxiei autentice. Condamnat la moarte de autorități pe motivul că nu voia să se lepede de credință, dar și pentru că ridica biserici în tot locul, Ierarhul Glicherie a fost prigonit, încarcerat, bătut și exilat departe de chinovia din pădurea Slătioarei.
El a înfruntat cu stoicism asprimea regimului comunist și acțiunile Securității îndreptate asupra bisericii. Deși a trecut prin numeroase încercări, Episcopul Glicherie s-a întors în mijlocul creștinilor, continuând cu curaj ceea ce începuse încă din anii 40, construirea de noi lăcașuri de rugăciune pentru călugări și oamenii de rând într-o perioadă când pe mănăstiri și biserici se punea lacătul, fie erau dărâmate.
Î.P.S .Mitropolit Vlasie a ținut să mulțumească arhiereilor, preoților, diaconilor și creștinilor prezenți la sărbătoarea sfântului. Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a mulțumit pentru prezență edilului Ionuț Andreica, primarul comunei Râșca, și celor ce au ajutat buna desfășurare a evenimentului liturgic, polițiști, jandarmi și paramedici ISU.
În continuarea predicii, PreaSfințitul Episcop Demosten, în vârstă de 94 de ani, decanul de vârstă al Sfântului Sinod, a trecut în revistă câteva din învățăturile Sfinților Părinți legate de dreapta credință, dar și aspecte din viața și minunile săvârșite de Sfântul Ierarh Glicherie.
Episcopul de Neamț i-a îndemnat pe creștini să urmeze faptelor și învățăturilor sfântului.
Un cuvânt de învățătură, axat pe viața și virtuțile Sfântului Ierarh Glicherie, a ținut și Prea Sfințitul Ambrozie.
Așa cum se practică la zilele de sărbători ale sfinților, după Sfânta Liturghie, preoții au purtat racla cu moaștele sfântului în procesiune, în jurul Mănăstirii Slătioara.
Sfinte Liturghii au fost oficiate și în biserica veche a mănăstirii, dar și în noua catedrală mitropolitană, unul dintre cele mai frumoase lăcașe de cult ale Bisericii Ortodoxe Române de Stil Vechi din România.