Eveniment de suflet în cadrul unei chinovii de călugări. Sâmbătă va fi hramul Mănăstirea Sihăstria Râșcăi, iar creștinii sunt invitați să ia parte la Sfânta Liturghie. Slujba va fi oficiată de de PreaSfințitul Damaschin Dorneanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.
Slujba arhierească va fi săvârșită alături de starețul mănăstirii, arhimadritul Mihail, preoții slujitori ai chinoviei, alți preoți și diaconi.
În cadrul acesteia este anunțată hirotonia unui preot.
Sâmbăta lui Lazăr, ziua din preambulul sărbătorii Floriilor (Intrarea Domnului în Ierusalim), este al doilea hram al mănăstirii Sihăstria Râșcăi.
Primul hram este în vară, pe data de 30 august, ziua de cinstire a Sfântului Ierarh Ioan de la Râșca, ocrotitorul localității și patronul spiritual al mănăstirii de călugări.
La slujba arhierească vor participa Ionuț Andreica, primarul comunei Râșca, și Cristian Sopon, primarul Comunei Bogdănești.
Un colț rai
Mănăstirea este situată într-un colț de rai, în locul cunoscut ca Poiana Sfântului Ioan, pe vechiul amplasament al Bisericii „Sfântul Ioan Bogoslovul”.
Lucrările au fost demarate, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Pimen, în vara anului 2015.
Biserica Sihăstriei Râșcăi este o construcție din lemn, pe temelie de piatră, și se află în continuare în lucru. Sub stăreţia arhimandritului Mihail Bălan, cu osteneala călugărilor și a credincioșilor închinători și binefăcători, în această perioadă se lucrează la partea de pictură a bisericii mari, iar casa de pelerini și trapeza sunt în stadiul de construcție.
Sfânta Liturghie și toate celelalte sfinte slujbe se săvârșesc zilnic de cei opt viețuitori ai mănăstirii.
Pe lângă lucrările propriu-zise de construcţie, obştea şi-a mai propus ca în incinta complexului monahal să amenajeze şi un loc de tabără pentru copiii orfani.