Senatorul fălticenean George Mîndruță prezintă raportul din primele patru luni de activitate parlamentarăActualitate

Senatorul fălticenean George Mîndruță prezintă raportul din primele patru luni de activitate parlamentară

       Accesări: 1539

Transparență, implicare și onestitate. Acestea sunt trei din coordonatele pe care George Mîndruță mizează în spațiul politic și parlamentar. Aflat la primul mandat, senatorul fălticenean își prezintă raportul activitate pe primele trei luni.

Demnitarul alianței USR-PLUS are până acum 16 luări de cuvânt în plen și 12 inițiative legislative.

Printre aceste inițiative se numără propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii privind organizarea și funcționarea Poliției Române, modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă privind utilizarea plajei Mării Negre şi controlul activităților desfășurate pe plajă.

La acestea se adaugă propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii privind Statutul deputaților și al senatorilor, cât și cea privind pentru modificarea și completarea unor acte normative în vederea desfășurării activității în calitate de asistent maternal profesionist, asistent personal al persoanei cu handicap grav și asistent personal profesionist.

Mai puțină vorbă, mai multă muncă

În timp ce unii politicieni suceveni țin să ne anunțe permanent cât bun sau cât de rău este Guvernul condus de premierul Florin Cîțu, senatorul Mîndruță a lăsat deoparte declarațiile politice și comunicatele de presă insipide, în favoarea unor acțiuni concrete, cu vorbă mai puțină și muncă mai multă.

Demnitarul fălticenean face vizite periodice la CNAIR pentru informări punctuale legate de Autostrada Moldovei, A7, Siret-Suceava-Ploiești, un proiect de importanță capitală pentru dezvoltarea regiunii.

George Mîndruță este, în același timp, preocupat și de soarta proiectului Variantei Ocolitoare, pentru care și-a oferit sprijinul, dar și colaborarea cu primarul Cătălin Coman, în parteneriatul cu CNAIR.

În ceea ce privește agenda de lucru, senatorul USR-PLUS a prezentat 33 dintre cele mai importante repere din activitatea sa parlamentară de până acum.

Vot pentru eliminarea pensiilor speciale

George Mîndruță se numără printre demnitarii care au votat pentru eliminarea pensiilor speciale, lege promulgată pe 24 februarie 2021 și care au adoptat proiectul care abrogă pensionarea anticipată pentru judecători și a procurori, introdus prin O.U.G. nr. 92/2018, la inițiativa lui Liviu Dragnea.

Senatorul USR-PLUS a votat pentru respingerea celor două proiecte de modificare a Codului Penal și Procedură Penală, propunerile PSD și ALDE din 2018, care fac parte din atacul asupra justiției, început în 2017.

În această perioadă de început de mandat, demnitarul a participat la prima discuție din acest an privind programul de orientare NATO.

A votat favorabil pentru adoptarea bugetului național, pentru modificarea Legii privind funcționarea Asociațiilor de proprietari, și și-a dat avizul favorabil pentru proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii privind Statutul rezerviștilor voluntari.

Activitatea parlamentară este completată de participări la audieri, discuții, întrevederi cu ambasadori, miniștri, primari, dar și vizite în teren.

„Consultările și dezbaterile online și cele fizice fac parte din rutina zilei, iar propunerile în vederea legiferării sau problemele ridicate de cetățeni au de asemenea parte de toată atenția mea și analiza echipei mele.”, explică Mîndruță. „Raportul prezentat mai sus este bazat pe transparență, pe activitatea desfășurată în comisiile din care fac parte și cea pe plan județean, și am ales să punctez reperele principale ale activității mele din Senat. Vă reamintesc de programul săptămânal de audiențe, atât fizic la cabinetul parlamentar din Fălticeni, cât și online, pe platforma Zoom. Continuăm!”

Sugestii și întrebări pot fi adresate la cabinetul parlamentar din Fălticeni

Senatorul fălticenean, fost militar de carieră, este secretar al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, dar și membru în Comisia românilor de pretutindeni.

George Mîndruță afirmă că își dorește să se consulte cu cetățenii asupra modului în care îi poate reprezenta în diverse situații și susține că va trata cu responsabilitate sugestiile și întrebările adresate.

În fiecare joi și vineri, fălticenenii sunt invitați să discute și să găsească soluții alături de demnitarul USR-PLUS la problemele cu care se confruntă.

Cabinetul parlamentar se află pe strada Republicii, Bloc 36, parter (în apropiere de Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”). Programul audiențelor este joia și vinerea, între orele 12 și 17.

Activitate parlamentară senator George Mîndruță

  • Perioada ianuarie-aprilie 2021

• 6 ianuarie – Participare la Audierea Online a ambasadorilor desemnați, în calitate de membru în Comisia românilor de pretutindeni.
• 14 ianuarie – Prima discuție online pe anul acesta privind Programul de orientare NATO, în calitate de membru în Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională.
• 25 ianuarie – Întrevedere cu Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea și Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.
• 1 februarie – Cele două proiecte de modificare a Codului Penal și Procedură Penală, propunerile PSD și ALDE din 2018, respectiv L 238/2018 și L 239/2018, fac parte din atacul asupra justiției început în 2017 de către aceștia – Vot pentru respingere.
• 3 februarie – Participare on-line la Forumul Transatlantic al AP NATO 2021, prima etapă.
• 4 februarie – Întrevedere la Spitalul din Rădăuți „Sf. Dr. Cosma și Damian”.
• 17 februarie – Am eliminat pensiile speciale pentru parlamentari – votat PENTRU, lege promulgată în 24 februarie.
• 2 martie – Bugetul pe 2021 a fost votat – Plen reunit în mai multe zile și discuții amendamente în comisiile de specialitate.
• 11 martie – Întrevedere la Vama Siret privind problema iluminatului punctului de frontieră și a condițiilor precare de lucru.
• 16 martie – Am respins moțiunea împotriva Ministrului Economiei, Claudiu Năsui.
• 22 martie – Am adoptat proiectul care abrogă pensionarea anticipată a judecătorilor și a procurorilor, acesta a fost introdus prin O.U.G. nr. 92/2018, la inițiativa lui Dragnea.
• 24 martie – Videoconferință cu șefii oficiilor consulare din Regatul Spaniei.
• 24 martie – Vizită de o zi la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, fiind parte din delegația parlamentară.
• 26 martie – Participare on-line la Forumul Transatlantic al AP NATO 2021, a doua etapă.
• 30 martie – În cadrul ședinței Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat, am avizat favorabil proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviștilor voluntari.
• 30 martie – Am participat la ședința reunită pentru audierea candidaților la funcția de ambasador, propuși de MAE.
• 6 aprilie – vot asupra Proiectului de lege pentru modificarea și completarea Legii nr.270/ 2015 privind Statutul rezerviștilor voluntari, proiect susținut prin intervenție în plenul senatului.
• 12 – 13 aprilie – vizită virtuală în Polonia, ca membru al Comisiei pentru Economie și Securitate, din cadrul Adunării Parlamentare NATO.
• 13 aprilie – vot în plenul Senatului pentru modificarea Legii privind funcționarea Asociațiilor de proprietari.
• 15 aprilie – alături de prof. univ. dr. Laura Bouriaud, specialist în politici forestiere, și Tiberiu Boșuțar, fondatorul Asociației Legea Codrului, am participat la discuțiile din cadrul grupului de lucru USR PLUS din Senat, dedicat problemelor de mediu.
• 15 aprilie – am participat la emisiunea ,,Retrospectiva Săptămânii” de la News Moldova, unde, alături de prof. Marius Văcărelu, specialist în geopolitică, și Ion Ștefanovici, analist politic, am dezbătut situația militară de la granița ucrainiano-rusă.
• 17 aprilie – articol publicat pe tema conflictului din Ucraina, Digi24.
• 19 aprilie – întâlnire la Senat și ședințe de lucru la CNI și CNAIR, împreună cu aleși locali din județul Suceava.
• 20 aprilie – în cadrul Comisiilor reunite pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat și Camera Deputaților, am acordat un vot pozitiv documentului ,,Carta Albă a Apărării’’.
• 20 aprilie – în plenul Comisiei pentru Românii de Pretutindeni din Senat, a avut loc o întâlnire cu Oana Ursache, Secretar de Stat în DRP.
• 20 aprilie – împreună cu Vasile Cărare, primar al orașului Milișăuți, am avut o întâlnire la sediul Guvernului, cu Sergiu Hossu, Șef al Cancelariei Prim- Ministrului, pe tema unor proiecte de investiție aflate în derulare.
• 21 aprilie – vot în plenul Senatului PENTRU ridicarea imunității lui Florian Bodog, senator PSD, în cadrul Ședinței de Plen din Senat.
• 22 aprilie – workshop organizat în Senat pe tema situației muncitorilor sezonieri, alături de oficiali ai guvernelor din Germania, Italia, Spania și Olanda.
• 22 aprilie – întâlnire cu Horațiu Cosma, Secretar de Stat în Ministerul Transporturilor, pe proiectele: Autostrada A7, drumul expres Pașcani- Suceava- Siret și varianta ocolitoare a municipiului Fălticeni.
• 24 aprilie – în calitate de membru al Comisiei pentru Românii de Pretutindeni din Senat, împreună cu Oana Ursache, SdS DRP, am avut întâlniri cu primarul Sucevei, Ion Lungu, viceprimarul Teodora Munteanu, prefectul județului, Iulian Cimpoeșu, și cu Niculai Barbă, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, pe tema sucevenilor plecați în străinătate.
• 26 aprilie – vot în plenul Senatului pentru numirea președintelui Consiliului de monitorizare a implementării Convenției privind drepturile persoanelor cu dizabilități.
• 28 aprilie – ședință de plen a Senatului unde am intervenit pentru susținerea L68/ 2021, propunere legislativă prin care se interzice inserarea pe drapelul național a altor simboluri decât cele prevăzute de lege.
• 29 aprilie – am comemorat Ziua Veteranilor de Război printr-o vizită în comuna Burla județul Suceava, ascultând poveștile martirilor prin vocea văduvelor care au simțit povara efectelor războiului.

ȘTIRI