Educația ecologică devine un subiect tot mai important pentru elevi și profesori. Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” este activă și implicată în numeroase campanii locale, pentru a stimula grija față de mediu. Unitatea de învățământ din Fălticeni a participat recent într-o nouă competiție, de această dată la nivel național, reușind să se claseze pe podium.
Este vorba despre campania „Baterel, Eroul Reciclării”, în cadrul căreia s-au înscris peste 300 de grădinițe, școli și colegii din toată țara.
În cadrul acesteia, elevii au participat la acțiuni de protecție a mediului și de colectare selectivă a echipamentelor electrice vechi (DEEE) și a bateriilor uzate (DBA).
Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” și-a adjudecat premiul al treilea pe țară la secțiunea DBA, dedicată colectării deșeurilor de baterii și acumulatorilor.
Elevii s-au mobilizat exemplar și au strâns 188 de kilograme de baterii uzate, în clasamentul național fiind devansați doar de Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Galați (locul I) și Liceul Tehnologic „Crișan” Criscior din județul Hunedoara (locul al II-lea).
Unitatea de învățământ din Fălticeni a obținut cu această ocazie un premiu în valoare de 1.200 de lei.
Campania de colectare a fost coordonată de către profesoara de biologie Raluca Loghin.
Performanța nu este una întâmplătoare, Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” remarcându-se și în anii școlari anteriori prin premii importante în cadrul competițiilor din domeniul ecologiei. La a VIII-a ediție a Campaniei „Baterel și Lumea Non-E”, din anul 2019, unitatea de învățământ fălticeneană s-a clasat tot pe locul al III-lea la nivel național, cu 120 de kilograme de baterii uzate, câștigând o tablă inteligentă.
Dând timpul înapoi, acum șase ani, în campania naţională de colectare și valorificare a bateriilor ieșite din utilizare „Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci”, Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” a obținut premiul I la nivel local, cu 55 de kilograme de baterii colectate.
Directorul Marius Pintilii le-a mulțumit tuturor celor care au făcut posibilă această performanță, elevi, părinți și profesori, amintind că „astfel de campanii din domeniul ecologiei sunt importante pentru formarea deprinderilor de colectare selectivă, elevii fiind încurajați să recicleze deșeurile și să protejeze mediul înconjurător”.