Școala „Alexandru I. Cuza” din Fălticeni devine Partener de Aur în organizarea examenelor Cambridge EnglishEducație

Școala „Alexandru I. Cuza” din Fălticeni devine Partener de Aur în organizarea examenelor Cambridge English

       Accesări: 2016

Activitate didactică încununată de succes. Două profesoare de la Școala „Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni au reușit să pună bazele unui centru de formare pentru vorbitorii de limbă engleză care, de la an la an, a atras tot mai mulți doritori. Binecunoscutele examene Cambrigde, concepute special pentru ciclurile primare, gimnaziale și licee, sunt organizate la această unitate de învățământ după ce elevii au trecut prin etape de pregătire care oferă o bază solidă de învățare.

Dacă în urmă cu patru ani Brândușa Nisioi și Alina Ciornei, profesoare de limba engleză, porneau la drum în acest proiect ambițios, astăzi au izbutit să obțină un binemeritat statut pentru Școala „Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni care devine Partener de Aur (Partener Gold) în organizarea examenelor Cambridge English.

Placheta care confirmă acest statut a fost înmânată oficial de reprezentanții centrului autorizat de examinare Cambridge English, în cadrul programului de parteneriat cu Twinkle Star Exam Centre, din cadrul unității de învățământ fălticenene.

Odată cu acesta au fost marcate, în cadrul unei festivități, rezultatele obținute de candidații la examenele Cambridge English, unde au participat 23 de elevi care au primit în mod oficial certificatele internaționale, în urma susținerii examenelor A2 Key (KET) și B1 Preliminary (PET).

Partener Gold înseamnă un centru de examen Cambridge care a înscris pentru testare între 50 și 150 de candidați. Pentru sesiunea din anul școlar 2020-2021 s-au înscris 52 de copii, atât de la nivel primar cât și gimnazial.

Voluntariat și satisfacție

Orele de pregătire ale Brândușei Nisioi și Alinei Ciornei, în centrul de examen Cambridge, nu sunt remunerate. Profesoarele fac voluntariat, în schimb satisfacția rezultatelor obținute întrece orice recompensă financiară.

Oricine se poate înscrie la un astfel de examen, iar pregătirea variază în funcție de fiecare candidat.

Aceasta se poate face individual sau colectiv, la școală, ca ore suplimentare.

„Sesiune de pregătire durează aproximativ două ore, în funcție și de vârstă.”, explică Brîndușa Nisioi.„Aș putea spune că pregătirea se face din momentul în care copiii încep să studieze limba engleză. Noi aprofundăm și le oferim acel suport pentru a ști mai mult și pentru a-i face capabili să folosească ceea ce acumulează la orele de curs, desigur la un nivel mai ridicat decât cel prevăzut de curriculumul obligatoriu.”

Cursurile au loc de două ori pe săptămână și de trei ori în timpul vacanțelor.

Pentru sesiunea din 2020-2021, pe lângă orele de pregătire de la școala, cele două profesoare au făcut și cursuri de la distanță, prin intermediul dispozitivelor electronice.

Certificate valabile pe viață

Un aspect important este sprijinul părinților, pentru că aceste examene costă.

Școala îi sprijină cu tot ceea ce înseamnă materiale (culegeri, CD-uri, teste, și resursa umană).

Profesoara Brândușa Nisioi spune că sunt norocoase să aibă părinți care înțeleg importanța acestor certificate și care au ales să facă cea mai bună investiție pe care o poate face un părinte, investiția în viitorul copilului.

Următoarea sesiune de examene Cambridge English va fi găzduită și organizată de Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni anul viitor, pe data de 18 aprilie, aceasta fiind dedicată elevilor care doresc să susțină examenele Young Learners of English (Pre-A1 Starters, A1 Movers, A2 Flyers), A2 Key (KET) și B1 Preliminary (PET).

Termenul limită de înscriere pentru aceste examene este 9 martie.

Cursurile asigură o bază solidă și un cadru optim de învățare pentru a ajuta copiii și adolescenții să își îmbunătățească cunoștințele de limba engleză.

Examenele Cambridge sunt recunoscute de școli, universități, angajatori din sectorul public și privat din toate țările vorbitoare de limba engleză. Certificatul obținut în urma acestui examen este recunoscut internațional și este valabil pe viață.

Examenele ajută la structurarea programei școlare și oferă un parcurs bine definit și obiective clare pentru elevi.

Cambridge English reprezintă o abordare unică în învățarea, predarea și evaluarea limbii engleze.

În același timp, modelul Cambridge oferă excelență în educație prin crearea de oportunități reale pentru cursanți și profesori, dezvoltă abilități de vorbire a limbii engleze din viața reală, iar examenele sunt aliniate cu Cadrul Comun European de Referință pentru Limbi Străine (CEFR), standardul internațional de descriere a abilităților lingvistice.

ȘTIRI