Recensământul agricol se desfășoară între 10 mai și 31 iulie. Recenzorii suceveni vor merge din fermă în fermăActualitate

Recensământul agricol se desfășoară între 10 mai și 31 iulie. Recenzorii suceveni vor merge din fermă în fermă

       Accesări: 1210

A început cea mai mare înregistrare statistică la nivel național. Recensământul agricol general se desfășoară între 10 mai și 31 iulie, pentru a realiza un tablou general asupra caracteristicilor structurale ale exploatațiilor agricole necesare programelor, cât și a politicilor agricole și de dezvoltare rurală. Sute de recenzori vor merge din fermă în fermă, pentru a strânge informații despre culturi, terenuri, animale sau muncitori.

Aceștia vor completa răspunsurile pe tablete, iar datele centralizate vor fi raportate la minister și Uniunii Europene.

Fermierii suceveni vor răspunde la un chestionar cu 45 de întrebări diverse, de la suprafețe și număr de animale până la nivelul de pregătire al fermierului.

La nivelul județului Suceava, pregătirea, organizarea și efectuarea acestui proces se realizează de către Direcția Județeana de Statistică, Direcția Agricolă Județeană, în colaborare cu structurile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Peste 900 de recenzori suceveni sunt angrenați în recensământ, în județ urmând să fie recenzate peste 150.000 exploatații agricole. Doar județul Argeș are mai multe exploatații agricole decât Suceava.

La recensământ sunt colectate informații statistice privind principalele caracteristici ale exploatațiilor agricole. Mai precis, informații generale privind exploatația agricolă, modul de utilizare a terenului, efectivele de animale, adăposturile pentru animale, gestionarea dejecțiilor animaliere, agricultura ecologica, persoanele care au lucrat in agricultură, alte activități aducătoare de venituri și măsuri de dezvoltare rurală.

Recensământul General Agricol va evidenția schimbările survenite de la runda 2010 și furnizează indicatori statistici pentru monitorizarea, evaluarea si fundamentarea Politicilor Agricole Comune.

La finele anului 2022, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării trebuie sa definitiveze Programul National Strategic pentru perioada 2023-2027.

România are cele mai multe ferme din Uniunea Europeană. Sunt peste 3,6 milioane, potrivit ultimului recensământ efectuat acum 10 ani.

ȘTIRI