Protoieria Fălticeni va construi un Centru de zi modern pentru asistența și îngrijirea persoanelor vârstnice vulnerabileLocal

Protoieria Fălticeni va construi un Centru de zi modern pentru asistența și îngrijirea persoanelor vârstnice vulnerabile

       Accesări: 2248

Un nou capitol este deschis în activitatea bisericii. Proiectele de investiții cu caracter social încep să prindă contur și în municipiul Fălticeni. Este un fapt care pune în lumină grija față de semeni, în special față de cei cu posibilități materiale limitate.

Pe lângâ programele și campaniile umanitare, autoritățile bisericești au reușit să atragă fonduri externe pentru construirea unui obiectiv plănuit de ceva vreme.

Protoieria Fălticeni anunță lansarea unui proiect important pentru comunitatea locală, cu efecte pozitive pe termen lung.

Este vorba despre un Centru de zi care va oferi asistență, recuperare și îngrijire.

Beneficiarii vor fi 600 de bătrâni vulnerabili, care vor primi aceste servicii în sistem integrat.

Proiectul se ridică la 7,7 milioane de lei, din care 7,23 de milioane sunt asigurați din fonduri europene, iar 540.000 de lei din bugetul Protoieriei Fălticeni. Fondurile europene sunt nerambursabile.

Investiția este de anvergură, iar durata de implementare, potrivit comunicatului de presă se întinde pe patru ani.

Părintele protoiereu Adrian Dulgheriu menționează că viitoarea clădire va avea 800 de metri pătrați și va include săli destinate îngrijirii și recuperării bătrânilor, cabinete medicale, de psihologie, kinetoterapie și asistență socială.

Centru de zi va fi construit pe strada 1 Mai, lângă sediul actual al Protopopiatului, pe un teren achiziționat anul trecut.

Proiectul, care tocmai a primit finanțare europeană, va fi implementat timp de 48 de luni.

Adrian Dulgheriu estimează că lucrările de execuție vor debuta în vara acestui an, în luna august, până atunci urmând să fie îndeplinite toate procedurile legale referitoare la autorizații și proiectul tehnic.

Centrul de zi pentru vârstnicii din Fălticeni va fi dat în folosință cel mai târziu la începutul anului 2029, însă părintele protoiereu consideră că lucrările vor dura circa doi ani, astfel încât activitatea să înceapă în anul 2027.

Foto: Freepik



Spalatorie covoare

ȘTIRI