Satisfacție, împlinire și bucurie în familia unui profesor fălticenean. Cătălin Știrbu și-a văzut visul cu ochii, fiica cea mare fiind multiplă campioană națională într-o probă de atletism. Sabina, membră a lotului olimpic, s-a familiarizat cu victoriile în marile competiții sportive, iar fiecare concurs este un nou prilej de a dovedi că este o sportivă valoroasă.
În ultimii șapte ani ea a dominat competiția la categoria U 18 (sub 18 ani) unde a obținut doar medalia de aur la săritura în lungime.
Talentată, dar și ambițioasă, Sabina Știrbu a fost la înălțime și la Campionatul Balcanic de Atletism pentru juniori ce s-a desfășurat în Turcia.
Membră a lotului olimpic al României, sportiva de 17 ani, legitimată la CSS „Unirea” Iaşi – CSM Oneşti, a reușit să urce pe podiumul competiției de la Istanbul, cucerind medalia de bronz.
Antrenată de Carmen Ghilase, sportiva Sabina Știrbu a reușit să săritură în lungime de 5,96 metri.
Anul trecut ea cucerea medalia de aur și reușea să devină Campioană Balcanică. Sabina este totodată și vicecampioană în proba de ștafetă.
Cea mai bună performanță personală este săritura de 6,03 metri pe care a reușit-o în urmă cu câțiva ani, la doar la 0,2 metri distanță de recordul mondial la juniori deținut de o sportivă din Bulgaria.
În cadrul Campionatului Național pentru juniori 1 (U 20), desfășurat pe 24 februarie, ea a reușit să cucerească un nou titlu național, cel de al optulea, cu o săritură de 5,71 m.
Ultima reușită este consemnată la Campionatul Național de Atletism pentru Seniori și Tineret (U 23), ce s-a desfășurat pe 29 februarie 2020 la București.
Deși a concurat cu sportivi cu vârste mai mari, Sabina Știrbu a reușit să obțină și de această dată medalia de bronz la săritura în lungime.
Sabina Știrbu nu se evidențiază doar în competițiile sportive, ci și la școală. Ca și pe teren, în clasă este prima la învățătură. Elevă la Colegiul „Mihai Eminescu”, campioana familiei Știrbu are catalogul plin cu note de 10.
Sportul are tradiție și rădăcini sănătoase în familia Știrbu.
Punctul de plecare este Ioan Știrbu, fost profesor de sport la Școala Generală nr.1 din Fălticeni (astăzi Alexandru Ioan Cuza), unul dintre cei mai iubiți profesori din generația sa și un promotor al sportului de performanță pe disciplinele fotbal și volei.
Pe urme i-au călcat și cei doi fii ai lui, Ioan și Cătălin, ambii foști jucători de volei, acum profesori de sport la două universități din Iași.
Cătălin Știrbu, conferențiar doctor la Facultatea de Educație fizică și sport din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”, a fost într-o vreme antrenor al echipei naționale de volei (juniori).
Ioan Știrbu, fratele mai mare al profesorului Cătălin Știrbu, este un fost sportiv, iar în prezent profesor de educație fizică și sport la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”.
Tânăra generație vine deja cu rezultate deosebite. Fetele familiei Știrbu fac performanță și aduc plus valoare cluburilor din care fac parte.
Sabina este multiplă campioană națională la atletism, iar Ilinca, fiica cea mijlocie a profesorului Cătălin Știrbu, activează cu succes în liga a doua, la echipa de volei CSM Focșani.