Icoane, steaguri, rugăciuni și suflete aprinse de credință. Procesiunea de Florii tinde să devină tradiție la Fălticeni, oraș care adăpostește câteva ctitorii care datează de circa 200 de ani. Evenimentul s-a desfășurat în ajunul sărbătorii, sâmbătă, 12 aprilie, reunind numeroși preoți și credincioși.
Pentru al doilea an consecutiv clericii Protoieria Fălticeni, sub patronajul Arhiepiscopiei Sucevei, au organizat pelerinajul în cinstea praznicului care amintește de Intrarea Domnului în Ierusalim.
Credincioși de toate vârstele, copii, tineri, adulți, părinți sau bunici, au ținut să ia parte la acest marș al mărturisirii credinței.
Procesiunea de Florii este cea mai frumoasă dintre cele trei care sunt desfășurate la Fălticeni.
Bogăția florală și stâlpările, ramuri verzi sau crenguțe înfrunzite, dau un farmec aparte acestui pelerinaj care rememorează episodul deosebit al Intrării Domnului în Ierusalim.
Sobor impresionant de preoți
În preambulul sărbătorii Floriilor, câteva sute de credincioși din Fălticeni și din satele înconjurătoare au luat parte la eveniment.
Pelerinii au plecat din Curtea Bisercii Sfântul Ilie spre centru, după patru popasuri, în dreptul Bisericii de la Spital, la Biserica Adormirii Maicii Domnului la Catedrala Învierii și la sediul nou al Primăriei.
În sunet de toacă și tropare ale sărbătorii Floriilor, credincioșii au plecat în procesiune alături de un sobor format din 80 de preoți.
Alături de părintele protopop Adrian Dulgheriu au mai fost prezenți Arhimandritul Gabriel Gaman, starețul Mănăstirii Râșca, Părinele Juvenalie de la Mănăstirea „Sfântul Nicolae” Leucușești, părintele Arsenie, de la Schitul Mănăstioara dar și maici de la Mănăstirile Cămârzani, Slatina și Buciumeni.
Patru bărbați au purtat icoana praznicală, ornată cu sute de flori albe, în timp ce alții au purtat icoane sau steaguri.
Merită amintită prezența creștinilor din satele Jahalia și Râșca, nelipsiți de la pelerinajele fălticenene, care au purtat cu mândrie, ca de fiecare dată, costume populare și două drapele ale României, unul ținut de femei, iar altul de bărbați.
La finalul procesiunii, părintele protoiereu Adrian Dulgheriu și-a exprimat bucuria participării la acest eveniment, ce reprezintă mărturia unei credințe vii, mulțumind tuturor celor care au participat și s-au implicat.
El le-a amintit tuturor că urmează ultima perioadă din Postul Mare, perioadă cu post asupru, rugăciune și înălțare duhovnicească.
Pentru ca Pelerinajul de Florii să se desfășoare în cele mai bune condiții, jandarmii Detașamentului 6 Fălticeni și agenții Poliției Locale Fălticeni au asigurat un climat de ordine și siguranță.





















