Itinerar al binecuvântării, rugăciunii și folosului sufletesc. Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților pune început bun la început de săptămână și anunță că va organiza o procesiune cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou, ocrotitorul ținuturilor din nordul Moldovei. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, în zilele de 24 și 25 octombrie va avea loc procesiunea cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou.
Traseul cuprinde mai multe localități din județ, în care se vor face opriri pentru a se citi o scurtă rugăciune de binecuvântare pentru credincioșii prezenți.
Procesiunea va însuma peste 650 de km lungime.
Moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava vor fi aduse și în zona Fălticeni.
Marți, 25 octombrie, delegația Arhiepiscopiei Sucevei va parcurge un itinerar ce cuprinde 14 localități, printre care Baia, Mălini, Cornu Luncii, Bogdănești, Râșca, Vadu Moldovei.
Racla cu moaștele sfântului mucenic va fi adusă la Mănăstirile Cămârzani, Râșca și Bogdănești. Două opriri vor fi făcute și la Fălticeni.
Un popas va fi făcut la Mănăstirea Buciumeni și un altul la Catedrala Învierii.
Traseul procesiunii religioase: Brăiești – Băișești – Cornu Luncii – Mălini – Sasca Mică – Baia – Spătărești – Vadu Moldovei – Praxia – Bogdănești – Mănăstirea Bogdănești – Râșca – Mănăstirea Râșca – Ciumulești – Mănăstirea Cămârzani – Spătărești – Catedrala Fălticeni – Mănăstirea Buciumeni – Bunești.
Moaștele Sfântului Ioan cel Nou au mai fost aduse în procesiune și în perioada pandemiei.
Mai precis, pe 21 octombrie 2021. Preoții au poposit cu racla în curtea Spitalului Municipal Fălticeni, unde a fost oficiată o slujbă pentru tămăduirea bolilor.
Opriri au mai fost făcute la Așezământului Filantropic „Sfântul Andrei” și la Mănăstirile Buciumeni, Probota, Cămârzani, Râșca și Slatina, la Centrul de Sănătate din Vadu Moldovei și la așezămintele sociale din Bogdănești și Mălini.