Reușitele administrative se conturează tot mai des. Primarul Ioan Ștefan reușește să atragă în primul său mandat noi fonduri pentru dezvoltarea și modernizarea comunei Bunești. Edilul s-a deplasat recent la București pentru semnarea unor contracte de finanțare.
Este vorba despre proiecte ce sunt susținute financiar prin PNRR, Programul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10.
Valoarea acestuia se ridică la 1,8 milioane de lei.
Cu fondurile obținute vor fi achiziționate sisteme inteligente pentru colectare selectivă.
La nivelul comunei vor fi instalate și două stații pentru încărcarea mașinilor electrice, unități ce vor fi amplasate în zona școlii gimnaziale.
În cadrul aceluiași proiect vor fi realizate mai multe servicii digitale pentru administrația locală, dar și pentru comunitatea locală, cum ar fi Planul Urbanistic General în format electronic, precum și GIS, un sistem de informații geografice utilizat pentru a crea, stoca, a analiza și a prelucra informații distribuite spațial utilizând computerele. Tehnologia GIS poate fi utilizată în diverse domenii științifice precum gestionarea resurselor, studii de impact asupra mediului, cartografie, planificarea rutelor.
După preluarea unei administrații care nu stătea pe roze, Ioan Ștefan a reușit pas cu pas să aducă îmbunătățiri la toate capitolele.
Primarul comunei Bunești are deja câteva proiecte finalizate, iar altele aflate în evaluare.
Localitatea va avea un nou dispensar uman, ce va fi construit vizavi de actualul sediu al administrației locale, un nou cămin cultural, ambele proiecte fiind depuse la Compania Națională de Investiții.
Alte două proiecte vizează amenajarea unei noi grădinițe cu program normal și reabilitarea energetică a unui Căminului Cultural de la Petia.
În acest prim mandat au început să fie amenajate spații de joacă pentru copii, iar infrastructura locală de drumuri este modernizată treptat.
Pe ultima sută de metri se află și amenajarea muzeului comunal, în spațiul vechii primării, ce va fi deschis în cursul acestui an.