Grija față de natură trebuie inoculată de la vârste fragede. Sistemul educațional este, alături de familie, cel care le formează copiilor atitudini sănătoase în ceea ce privește protecția mediului înconjurător. Săptămâna Verde, un nou program derulat în unitățile de învățământ, ce are ca scop principal derularea de activități care contribuie la prevenirea schimbărilor climatice, s-a dovedit extrem de atractivă pentru cei mici.
Preșcolarii Grădiniței Licurici din Fălticeni au fost implicați în mai multe activități practice care le-au sporit interesul pentru ecologie.
Micuții au ieșit, alături de educatoare, la plantat semințe, flori și puieți, arâtându-și dragostea față de natură.
Pentru că ne aflăm în perioada curățeniei de primăvară, multe mânuțe harnice au ecologizat curtea unității și au pregătit-o ca pentru o zi de sărbătoare.
Activitățile practice au fost îmbinate cu cele creative.
În grupele Grădiniței Licurici s-a muncit mult și bine.
Prichindeii au creat diorame interesante, au confecționat pliante și alte materiale cu mesaje pro natură, au dovedit spirit civic și au colectat selectiv deșeurile.
Cu puțin ajutor din partea celor mari au confecționat jucării interesante și costumații din materiale refolosibile. Așa au apărut robotul și cavalerul cu armură, avionul și semaforul din carton, prințesele și mireasa care nu mai poartă haine scumpe, ci unele care pot fi confecționate chiar și acasă, din produse reciclabile.
Creațiile vestimentare, dar și cele în scopuri practice, au fost prezentate în cadrul Paradei Costumelor Eco la care au participat cadrele didactice și părinții.
Acțiunile din Săptămâna Verde au fost desfășurate de educatoarele Maria Dulgheriu și Anișoara Capmare, și profesoarele Daniela Dănilă, Ana Loredana Bubuțanu, Elena Ciubotariu, Anișoara Loghin, Mihaela Chelariu, Cristina Vieru, Isabela Findanis, Claudia Mircea, cu sprijinul familiilor, scopul acestora fiind formarea de comportamente și atitudini responsabile față de mediul înconjurător.