Politicienii și-au dat mâna la Fălticeni. La Târgul Mărului. Zâmbete, discuții, gânduri și câteva sacoșe plineLocal

Politicienii și-au dat mâna la Fălticeni. La Târgul Mărului. Zâmbete, discuții, gânduri și câteva sacoșe pline

       Accesări: 181

Eveniment cu parfum toamnă, rod bun și belșug. Târgul Mărului le lasă politicienilor de la nivel local, județean și parlamentar un gust cât se poate de dulce. Fructele din livezile zonei Fălticeni sunt atât de bune, încât aleșii neamului nu au precupețit niciun efort pentru a fi prezenți în centrul orașului.

Greii celor două partide, organizațiile județene PSD și PNL, acum în alianță la guvernare, s-au întâlnit la Fălticeni.

Au fost zâmbete, amabilități, discuții, strângeri de mâini, amintiri depănate, gânduri.

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, deputatul Bogdan Gheorghiu, senatorul Ioan Stan, senatorul George Mîndruță și vicepreședintele Vasile Tofan au fost oaspeții acestei manifestări, chiar dacă unii sunt de-ai casei. După obârșie.

Acestora li se adaugă grupul consilierilor locali fălticeneni PSD și PNL, ocazie perfectă, pentru unii dintre ei, de a-și mai vedea electoratul la față.

Fălticeniul este Capitala Gustului Bun pentru două zile, prilej de vizită, discuții, printr-o mare de oameni.

Cel mai activ și vorbăreț dintre toți s-a dovedit Gheorghe Flutur, care a poposit la standurile cu producători și pomicultori și le-a ascultat păsurile, pe unii felicitându-i pentru ceea ce au realizat, amintind, printre rânduri, că Târgul Mărului este un demers vechi, ce poartă semnătura domniei sale, încă de pe vremea când era Ministru al Agriculturii.

Președintele Consiliului Județean Suceava s-a întreținut și cu politicienii PSD, colegii de alianță, spunând jurnaliștilor, cumva apăsat, faptul că lupta politică nu are, uneori, sens.

Au fost și strângeri de mâini. George Mîndruță, proaspăt senator PSD, s-a întreținut cu deputatul liberal Bogdan Gheorghiu, dar și cu colegul senator Ioan Stan. Politicienii și-au dat mâna și au zâmbit. Poate și pentru Târgul Mărului.

Parfumul merelor și bunătăților alungă animozitățile, generează pace și iubire între cele două tabere, liberală și social-democrată, care se atacă zilnic prin comunicate de presă.

Vasile Tofan, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, l-a însoțit permanent pe Gheorghe Flutur, iar unii dintre localnici încă au rămas la ora veche și îi mai spun „domnul primar”.

Fostul edil și actualul edil și-au dat și ei mâna și nu au părăsit cercul discuțiilor.

Printre invitați s-a numărat și Mariana Cotoi, directorul general al Casei de Comerț „Unirea” din București (proiect al Ministerului Agriculturii), care, alături de primarul Cătălin Coman a vizitat standurile producătorilor de mere din bazinul pomicol Fălticeni. Iar impresiile despre târg, produse și oameni sunt cele mai bune.

Un lucru este cert: la Târgul Mărului este (de) bine. Vreme frumoasă, vânzări bune, eveniment reușit și politicieni preocupați și binevoitori.

Sunt promisiuni, sunt discuții, sunt perspective. Toată lumea zâmbește, toată lumea comunică față în față. Este, din nou, bine!

Politicienii au luat pulsul târgului de toamnă de la Fălticeni, iar unii au plecat acasă cu sacoșele pline și nici nu s-au tocmit la preț.

Pentru că Târgul Mărului este despre munca oamenilor locului. Este despre sprijinul și implicarea pe care mediul antreprenorial îl așteaptă din partea politicienilor.

Oaspeții edilului Cătălin Coman au avut doar cuvinte de apreciere la adresa evenimentului, dar și la adresa primarului, gândurile bune fiind exprimate în fața jurnaliștilor mai ales de președintele Gheorghe Flutur.

Și tot Gheorghe Flutur este și cel care a pus punctul pe i: „eu cred că rolul nostru este nu doar să ne plimbăm printre mese, aici, la oameni, să ne facem o poză cu ei, ci să încurajăm și să promovăm produsele din județul Suceava. Mai mult patriotism local eu nu cred că strică! Îndemnul meu pentru politicieni, dincolo de lupta politică, care uneori n-are nicio logică, este să facem ceva pentru promovarea produselor tradiționale din județul Suceava, poate mai mult decât am făcut până acum”.

Rămâne de văzut dacă Târgul Mărului nu este, nu va fi, nu va rămâne doar un alt exercițiu de imagine, iar cele câte s-au spus vor fi înfăptuite. Și încă ceva: pomicultorii au nevoie de atenție nu doar la Târgul Mărului. Polonezii vorbesc mai puțin și fac mai mult. Pomicultorii români știu de ce.

ȘTIRI