Cel mai important obiectiv pentru fălticeneni va fi dat în folosință anul acesta. Noul spital municipal se află în procedura recepției finale, solicitarea fiind făcută recent de către managerul Vlad Morariu. Aceasta este ultima etapă înaintea deschiderii unității medicale, proiect demarat în urmă cu 30 de ani.
În momentul de față un lucru este cert: deschiderea noului spital a intrat în linie dreaptă.
Managerul Morariu afirmă că recepția finală a obiectivului de investiție este o pasul final și procedura obligatorie în cazul obținerii avizelor necesare funcționării unității medicale. El a precizat că se așteaptă ca verficarea documentelor și eliberarea avizelor să nu dureze mai mult de șase săptămâni.
„Ne aflăm într-o ultimă și importantă etapă. Noul spital este în procedura recepției finale.”, a declarat Vlad Morariu, în exclusivitate pentru cotidianul Cronica de Fălticeni. „Este vorba de recepția finală a obiectivului de investiție. Nu știu cât va dura, dar sper să nu depășim un orizont de timp de 4-6 săptămâni. Nu depinde de noi îndeplinirea tuturor fazelor procedurale, ci ține de instituțiile care se ocupă cu recepția finală”.
Recepția finală este realizată de cinci instituții care vor emite avize, în urma examinării documentației care reflectă cerințele impuse și respectate de către unitatea medicală.
Comisia care examinează actele înaintate de conducerea spitalului din Fălticeni este formată din specialiști din cadrul DSP (Direcția de Sănătate Publică), ISU (Inspectoratul pentru Situații de Urgență), ISC (Inspectoratul de Stat în Construcții), ANPM (Agenția Națională pentru Protecția Mediului) și DCCPCN (Direcția de Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național).
Dotarea cu aparatură este finalizată
Ceea ce până acum ținea pe loc deschiderea spitalului este deja de domeniul trecutului. Dotarea unității medicale cu aparatură ultra-modernă este încheiată, toate echipamentele fiind instalate pe poziții.
Personalul medical a fost instruit în privința utilizării noilor tehnologii medicale.
Spitalul municipal Fălticeni dispune pentru prima dată de un Computer Tomograf, dar și de alte dotări precum RMN, aparate Roentgen, mese de operație, instrumentar și paturi din gama de vârf a unor producători de renume mondial din SUA, Germania, Marea Britanie și Japonia.
Pe lângă noua aparatură, unitatea medicală va transfera și echipamentele moderne, achiziționate din 2016 și până în prezent, din pavilionul central, Ambulatoriul de Specialitate și secțiile externe Maternitate, Pediatrie, Dermatovenerologie și Boli Infecțioase care vor fi mutate în noul spital.
Transferul de aparatură, echipamente și instrumentar va dura între trei și șapte zile, timp în care spitalul va fi închis.