Situație fără precedent în zonele rurale. Autoritățile locale și pompierii se confruntă cu tot mai multe incendii de vegetație. Este și cazul comunei Râșca, unde unii agricultori au rămas cu aceleași metehne de primăvară.
Sezonul însămânțărilor se apropie, iar proprietarii de terenuri agricole dau foc vegetației uscate și lasă flăcările nesupravegheate. De aici și până la un dezastru nu este decât un pas.
În ultima perioadă lucrătorii SVSU Râșca au intervenit alături de pompieri pentru stingerea mai multor incendii.
Inconștiența și neglijența pun pe drumuri echipaje care ar putea interveni în situații de urgență pentru salvarea unor vieți omenești
Edilul localității, Ionuț Andreica, face un apel public către toți cetățenii comunei și le solicită să renunțe la acest obicei vechi și păgubos.
„Este pur și simplu prea mult! Incendiile sunt tot mai dese, iar pericole apar de fiecare dată. Lucrurile acestea trebuie să înceteze! Nu vreau să ajungem în situația în care ne confruntăm cu un incendiu de proporții, care poate afecta gospodăriile sau pădurea.”, a explicat primarul comunei Râșca. „Pe această cale fac un apel public către toți cetățenii Comunei Râșca să nu incendieze terenurile agricole și să lase focul nesupravegheat. Să respecte toate normele privind utilizarea focului în spațiile deschise. Se pot întâmpla lucruri nedorite și neplăcute. Haideți să dăm dovadă de responsabilitate și înțelegere!”.
În ultimele două zile au fost două incendii de vegetație în comuna Râșca.
Pompierii voluntari din localitate, sprijiniți de alți cetățeni, au reușit să țină incendiile sub control și să le lichideze.
Aceștia au fost sprijiniți de pompierii militari ai Detașamentului Fălticeni și de cei civili de la SVSU Cornu Luncii.
Anul acesta au fost opt incendii de vegetație în comuna Râșca.
Pe lângă acestea, alte cinci incendii s-au produs în gospodăriile din localitate.