Motivele pentru care majoritatea pariorilor pierdDiverse

Motivele pentru care majoritatea pariorilor pierd

       Accesări: 502

Pare greu de crezut, dar mai puțin de 10% din pariori ies în pierdere pe termen mai lung. Nu este făcut un top al regiunilor cu cei mai păguboși pariori, se pare că psihologia pariorului este aceeași în toată țara.

Ispita de a juca la pariuri este mare, mai ales că pe internet sau la televizor sunt prezentate periodic bilete câștigătoare de zeci de mii de lei, obținut cu o miză de 10 lei.

Fără să conștientizeze că este strict o acțiune de marketing, cel care vede așa ceva își spune: „Dacă cineva a câștigat, înseamnă că pot și eu!”.

Naivitatea este un prim motiv pentru care românii pierd la pariuri.

Cei mai mulți cred că au câștigul 90% asigurat dacă se pricep foarte bine la sportul pe care pariază, doar că nu este așa. În plus, se poate ca unii dintre ei doar să aibă impresia că se pricep.

Un alt semn al naivității este că fac sărbătoare după un câștig mai mare și se cred cei mai tari pariori. În realitate, pe o perioadă mai lungă, pierd mai mulți bani decât au câștigat pe acel bilet.

Poate că procentul pierzătorilor ar fi mai mic dacă nu ar exista lăcomia.

Cei care vor câștiguri mari dintr-o dată, fără să investească pe măsură, sunt victime sigure în fața caselor de pariuri. Una este să îți dorești să câștigi 2.000 de lei mizând 1.500 de lei, și alta e să ai aceeași țintă de câștig cu o miză de 10 lei.

Operatorii aruncă momeala cu oferte promoționale de genul „ai câștig suplimentar de 100% pentru biletele cu minim 15 selecții”.

Specialiștii în probabilități avertizează că este foarte greu să iasă și un bilet cu numai patru selecții.

Tentația de a pune multe meciuri pe bilet este alimentată de oferta sportivă bogată a caselor de pariuri. Când este sezon, într-o zi de la sfârșitul săptămânii, în oferta fotbal Casa Pariurilor – sponsorul de titlu al primelor două ligi din țara noastră – sau la orice altă agenție de pariuri de top sunt sute de evenimente, cu mii de opțiuni de pariere în total.

Chiar și cei care nu pun bilete „kilometrice” pierd pe termen lung, din cauza indisciplinei. Categoria pariorilor pierzători este întregită de jucătorii care nu respectă managementul banilor. Cu alte cuvinte, ei nu au un plan de joc riguros sau, chiar dacă îl au, nu îl respectă.

Mizele sunt gândite haotic, fără să se țină cont de banii avuți la dispoziție și de cât de riscant este pariul pus. Jocul la recuperare este cel mai prost obicei avut de pariorii care ies mereu pe minus.

După un bilet pierdut, ei cresc miza nejustificat pentru a-și acoperi gaura din buget. Uneori, pun chiar toți banii din cont pe următorul bilet.

Un alt motiv pentru care se pierde la pariuri este lipsa informării.

Nu numai că nu îi interesează să afle cu jucători lipsesc din formulele de start ale echipelor pe care mizează. Ei nu analizează partida deloc, ghidându-se doar după cote.

Trăim vremuri în care absențele nu mai sunt cauzate doar de accidentări și suspendări.

Chiar și în ziua meciului, se poate afla că mai mulți jucători dintr-o echipă au fost depistați pozitiv cu coronavirus, iar antrenorul este nevoit să folosească rezerve sau chiar juniori.

Cine nu se informează, poate câștiga un bilet cu noroc, dar pe multe altele le va pierde cu siguranță.

ȘTIRI