MOL România și Fundația Pentru Comunitate sprijină financiar opt tineri talentați din județul SuceavaActualitate

MOL România și Fundația Pentru Comunitate sprijină financiar opt tineri talentați din județul Suceava

       Accesări: 196

Tinerii cu aptitudini sunt motivați să continue pasiunea pentru frumos și performanță. MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat rezultatele concursului de proiecte din cadrul ediției a 15-a a Programului MOL de promovare a talentelor. Prin intermediul acestui program, 203 proiecte și 607 tineri talentați din domeniul artelor și al sportului vor beneficia de un fond total de 560.000 lei.

De la prima ediție organizată în 2006, peste 2.500 de tineri au fost susținuți pe parcursul celor 15 ediții ale programului.

Printre aceștia se numără și opt tineri din județul Suceava care sunt sprijiniți financiar. Este vorba de Matei Galațanu (Suceava – Desen), Antonia Bodnariuc (Câmpulung Moldovenesc – Atletism), Roxana Ghiuță (Ilișești – Atletism), Darius Melenciuc (Atletism – Suceava), Mihai Moroșan (Vatra Dornei – Atletism), Alexandru Prâsneac (Vatra Dornei – Atletism), Talida Sfarghiu (Câmpulung Moldovenesc – Atletism), Mădălina Sârbu (Câmpulung Moldovenesc – Atletism).

Mai mult de jumătate din proiectele susținute în acest an obțin finanțare pentru prima dată: 54 de proiecte din cele 108 la categoria sport și 32 de proiecte din cele 56 la categoria arte.

39 de proiecte au obținut finanțare la categoria de vârstă de peste 18 ani – unde au fost invitați beneficiarii edițiilor anterioare ale Programului, care au împlinit vârsta majoratului.

“Talentul și performanța sunt valori esențiale pentru dezvoltarea comunității. Suntem implicați de 15 ani și susținem formarea tinerilor sportivi și artiști cu potențial printr-un program stabil și constant desfășurat în parteneriat cu jurii de specialitate și personalități recunoscute din domenii relevante.”, a declarat a declarat Camelia Ene, Country Chairman&CEO MOL România. „Abilitățile excepționale ale tinerilor și angajamentul profesorilor pregătitori și al antrenorilor ne conving la fiecare ediție a Programului că această formă de implicare și de finanțare consecventă este binevenită și utilă.”

La ediția din acest an a Programului MOL de promovare a talentelor au fost înscrise 523 de proiecte, prin care 1.258 de tineri sportivi și artiști au solicitat finanțare în valoare totală de peste 3.500.000 de lei.

Alocarea fondului de 560.000 lei s-a făcut în urma selecției realizate de către juriile specializate din sport și artă, fiind declarate câștigătoare 203 de proiecte prin care obțin finanțare 607 de tineri talentați. Cele 108 de proiecte de sport sunt susținute cu suma totală de 220.000 lei, cele 56 de arte cu 200.000 lei, iar cele 39 de proiecte din categoria de vârstă de peste 18 ani cu 140.000 de lei.

Programul oferă sprijin financiar copiilor și tinerilor talentați care au obținut rezultate foarte bune la concursuri naționale și internaționale în domeniul sportiv sau artistic și au nevoie de sprijin material pentru dezvoltarea și continuarea carierei.

Listele proiectelor finanțate parțial sau integral sunt publicate pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro

În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor, un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziționa echipamente și materiale.

Din finanțarea totală a ediției a 15-a, 220.000 lei sunt destinați sportului, 200.000 lei domeniului artelor și 140.000 lei pentru categoria de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în ultimii ani și au depășit vârsta majoratului.

În cei 15 ani de existență a Programului, au fost acordate finanțări în valoare de peste 4.900.000 lei, pentru 2.765 de tineri sportivi și artiști, o parte dintre ei obținând finanțare de mai multe ori în cadrul celor 2.222 de proiecte câștigătoare, susținute în acești ani.

Membrii juriului de artă: Márkos Albert, violonist, concert-maestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj, președintele juriului, Miriam Cuibus, actriță a Teatrului Național Cluj, lector al Facultății de Teatru și TV din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Timotei Nădășan, grafician, director al revistei de artă contemporană IDEA, Nelida Nedelcuț, profesor universitar, prorector al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, Erich Türk, organist, lector al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj.

Membrii juriului de sport: Violeta Beclea Székely, campioană europeană, vicecampioană olimpică la atletism, director al departamentului de marketing și comunicare din cadrul Comitetului Olimpic și Sportiv Român, președintele juriului, Viorel Bitang, fost președinte al Colegiului Central al Antrenorilor de înot, membru în Senatul Universității Aurel Vlaicu din Arad, Laura Cârlescu Badea, campioană olimpică și mondială la scrimă, Narcisa Lecușanu, membru executiv în cadrul Federației Internaționale de Handbal, Marian Ursescu, jurnalist, Gazeta Sporturilor.

ȘTIRI