Viața culturală fălticeneană vibrează. Cenaclul „Nicolae Labiș” își continuă activitatea, iar cu fiecare nouă manifestare numărul invitaților crește. Prima întâlnire din acest an s-a desfășurat pe 30 ianuarie, la Galeria Oamenilor de Seamă, în prezența unui grup numeros de tineri liceeni și profesori de la cele trei colegii „Vasile Lovinescu”, „Mihai Băcescu” și „Nicu Gane”.
Alți iubitori de frumos, scriitori, poeți, au luat parte la întrunirea duminicală.
Constantin Bulboacă, președintele cenaclului, și-a exprimat bucuria de a fi împreună pentru a marca Ziua Culturii Naționale, dedicate poetului Mihai Eminescu.
Manifestarea culturală a început cu intonarea Imnului României, la saxofon și trompetă, de către elevii Costi Tofan și Gabi Rādāșanu.
Au urmat momentele tinerilor recitatori, elevii Andrei Dascălescu, Maria Bejenariu, Andra Istrate, Ema Titu, Alexandra Gemambet, Delia Ionițoaia și Jasmina Barbarii, de la Colegiul „Vasile Lovinescu”, coordonați de profesorii Mihaela Pînzariu, Ramona Zavastin, Anda Grigore, Gabriela Ariton și Loreta Pogorevici, care au dat glas poeziei eminesciene.
Muzica nu a lipsit din peisajul cenaclului, elevii Cosmina Tudose (voce) și Luca Răileanu (chitară) au completat registrul cu două partituri răsplătite cu aplauze.
Un moment aparte l-a constituit recitarea unei poezii în limba rusă, de Serghei Esenin, în interpretarea unei tinere din Republica Moldova, elevă la Colegiul „Mihai Băcescu”.
Au urmate alte două momente poetice semnate de Constantin Bulboacă și Maria Vărăreanu.
Poeziile au continuat și în a doua partea a manifestării, de această dată fiind puse în lumină creațiile realizate de autori locali.
Ioan Caulea, pentru prima dată prezent la cenaclu, a recitat câteva creații lirice proprii, urmat de Cristina Bărăscu, Alexandra Scripcă, Alexandru Cojocariu, Paula Drăgușanu și Ana-Maria Murariu care aduc în atenție versurile așternute din propriul suflet.
Printre oaspeții ediției din ianuarie s-a numărat scriitorul Mircea Aanei, care a recitat două poezii din volumul său „Melopeea Himerei”.
Registrul cultural a fost orientat și spre lumea poveștilor.
Costel Befu prezintă cartea sa de povești pentru copii, intitulată „Povești din Țara lui Șomuz”, iar Teodora Sandu dezvoltă același subiect.
Cenaclul „Nicolae Labiș” Fălticeni va avea noi întâlniri literare, promovarea tinerelor talente locale și a celor mai noi creații fiind obiectivele principale pentru primul an complet de activitate.