Marșul pentru Viață s-a desfășurat și la Fălticeni. Tineri și părinți au participat la manifestația din ajunul Bunei VestiriEveniment

Marșul pentru Viață s-a desfășurat și la Fălticeni. Tineri și părinți au participat la manifestația din ajunul Bunei Vestiri

       Accesări: 2490

Uniți pentru un scop nobil. Numeroși copii, tineri și adulți au ales să participe la Marșul pentru Viață, un demers care de câțiva ani se desfășoară și la Fălticeni. Pe 24 martie, în prima duminică din Postul Mare, aproximativ 700 de persoane au manifestat pentru a-și arată sprijinul pentru mămicile însărcinate și pentru fiecare copil care se pregătește să vină pe lume.

Protopopiatul Fălticeni și Arhiepscopia Sucevei au organizat marșul pro-viață, mesajul central al ediției din acest an fiind „Construim pentru viață”.

Participanții s-au adunat în curtea Bisericii „Sfântul Ilie” cu baloane colorate, pancarte și steaguri.

Printre aceștia s-au numărat și preoți parohi și credincioși din Baia, Rădășeni, Mălini, Dolhasca, Preutești, Boroaia, Râșca și alte biserici din cuprinsul zonei Fălticeni, care au ținut să ia parte la Marșul pentru viață.

Efective de jandarmi ai Detașamentului Fălticeni și agenți ai Poliției Locale Fălticeni au asigurat cadrul necesar desfășurării evenimentului în condiții de siguranță.

În deschiderea manifestării, părintele protoiereu Adrian Dulgheriu s-a adresat celor prezenți cu un discurs despre dreptul la viață, în care au fost subliniate legătura dintre Dumnezeu, om și drepturile acestuia în societatea de astăzi.

„Omul prin viaţa primită în dar este veriga de legătură a lui Dumnezeu cu întreaga creaţie. Acest dar al vieţii a fost împodobit de Dumnezeu cu atributele raţiunii, sensibilităţii şi puterea de a alege liber. Astfel omul se dezvoltă „ca partener al dialogului cu Dumnezeu”. Omul are o relaţie specială cu Dumnezeu, el are o relaţie vie cu Dumnezeu căci este purtătorul chipului lui Dumnezeu.”, a spus părintele protoiereu Adrian Dulgheriu. „Viaţa fiind un dar al bunătăţii dumnezeieşti avem datoria de a o păstra, dar trebuie să purtăm grijă de viaţa celorlalţi ca şi cum am purta grijă de viaţa noastră. Respectând viaţa altora nu trebuie să o supunem nici unui fel de risc prin care le-ar putea fi ameninţată integritatea. Acest marș de astăzi vine tocmai în sprijinul ideii de a ocroti și păstra viața și de a construi tot ce este necesar pentru a desăvârșii viața ca dar al lui Dumnezeu. Vă felicit pentru prezența și implicarea la acest marș de susținere a vieții, o viață nu oarecare ci o viață creștină pentru că dumneavoastră cei care astăzi participați sunteți buni creștini și deveniți exemple vii și trăitoare pentru întreaga comunitate.”

Înaintea începerii evenimentului, participanții, la îndemnul părintelui protoiereu, au rostit Rugăciunea Domnească (Tatăl nostru).

Vreme neprielnică nu i-a împiedicat pe copii, mame, tineri și tați să ia parte la acest marș care transmite că „sprijinul fiecăruia dintre noi salvează vieți”.

Doi tineri, care purtau icoana Bunei Vestiri, au deschis coloana manifestanților urmați de alți câțiva tineri cu pancarte ce purtau mesaje pro-viață, alături de două steaguri mari purtate de bărbați și femei din comuna Râșca.

Restul manifestanților, părinți, copii și tineri, s-au deplasat în liniște pe traseul anunțat de organizatori. Pe parcursul deplasării au răsunat atât imnul Marșului pentru viață cât și cântece religioase.

De remarcat că evenimentul s-a desfășurat la Fălticeni în preziua sărbătorii Bunei Vestiri, prăznuită la 25 martie, sărbătoare care amintește de momentul în care Arhanghelul Gavriil a anunțat-o pe Fecioara Maria că-l va naște pe Iisus din Nazaret.

Marșul pentru viață, eveniment derulat și în alte localități din România, este un manifest vrea să conștientizeze nevoia de sprijin pentru femeia însărcinată, aflată în situații de criză și protejarea copilului nenăscut.

Acțiunea de pe 24 martie, dedicată prețuirii și ocrotirii vieții copiilor, încă din momentul concepției, are ca organizatori Protopopiatul Fălticeni și Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Cei aproximativ 700 de participanți s-au deplasat de la Biserica „Sfântul Ilie” spre Biserica „Adormirii Maicii Domnului”, apoi pe aleea pietonală dintre Primărie și Judecătorie, apoi în centru, în apropiere de Catedrala „Învierii Domnului” și, din nou, Biserica Sfântul Ilie, punctul terminus al marșului.

Părintele protoiereu Adrian Dulgheriu le-a mulțumit tuturor pentru prezență, subliniind participarea numeroasă la ediția din acest an într-o manifestare în care Biserica și-a manifestat în mod expres susținerea pentru mamele însărcinate și copiii care așteaptă să vină pe lume.

ȘTIRI