Două proiecte care vizează modificarea legii educaţiei au fost puse în dezbatere la începutul acestei săptămâni, în Camera Deputaţilor.
Aceste proiecte sunt axate pe asigurarea stabilităţii anului şcolar.
Se propune stabilirea unui număr minim anual de zile de școlarizare, diferențiat în funcție de ciclul de învățământ: 175 de zile pentru ciclul primar, 180 de zile pentru ciclul gimnazial, 185 de zile pentru ciclul liceal.
De asemenea, acordarea vacanțelor intersemestriale ar urma să se facă succesiv, în funcție de patru macroregiuni ce urmează să fie stabilite, astfel încât ele să nu se suprapună în două regiuni din țară.
O astfel de măsură ar duce, potrivit iniţiatorilor, la “stimularea creșterii sectorului turism și, în principal, a sectorului din industria hotelieră și a serviciilor alimentare”.
Nu în ultimul rând, se propune stabilirea unor date diferite de începere a anului școlar: prima zi de luni din luna septembrie, pentru elevii din ciclul primar şi clasele terminale (VIII-XII), respectiv a treia zi de luni din septembrie, pentru clasele V – VII și IX – XI.