Binecuvântare în zi de sărbătoare. Sfinții Împărați Constantin și Elena au fost cinstiți la cea mai veche parohie din satul Rădășeni. Hramul de primăvară al biserica din lemn, ctitorie voievodală, veche de 400 de ani, i-a adunat pe creștini din parohie la rugăciunea comună cu preoții.
Unii tineri și bătrâni au venit îmbrăcați straie populare, așa cum se întâmpla odinioară la sărbători.
Slujba de hram a început cu un preambul, vineri seara, când a fost oficiată Vecernia unită cu Litia.
Sâmbătă dimineața au fost oficiate toate rânduielile specifice Sfintei Liturghii, răspunsurile la strană fiind oferite de corul parohiei.
Trei preoți au oficiat în sobor serviciul religios, parohii Constantin și Constantin-Georgian Rotar, alături de Camil Dăscălașu, prezent pentru prima dată în parohia din Rădășeni.
Oaspetele a fost și cel care a ținut cuvântul de învățătură, evocând momentele care au precedat întronizarea lui Constantin cel Mare, faptele din timpul domniei acestuia, cât și rolul important al mamei sale Elena. În același context au fost subliniate deciziile înțelepte ale celor doi împărați, oameni providențiali pentru Biserica creștină.
După cuvântare, cei prezenți au cântat celor doi sărbătoriți, preoților Constantin și Constantin-Georgian Rotar, tradiționalul „La mulți ani”.
Sărbătoarea s-a încheiat cu oficierea slujbei pentru pomenirea celor trecuți din viață, urmată de agapa creștină.
Hramul de primăvară, închinat Sfinților Împărați Constantin și Elena, a fost stabilit în urmă cu 10 ani de Î.P.S. Pimen, alegerea fiind considerată „inspirată” și „potrivită” pentru lăcașul așezat în vechea vatră sătească.
Ocrotitori ai bisericii voievodale din Rădășeni sunt și Sfinții Mercurie și Ecaterina, prăznuiți la finele lunii noiembrie. Acesta este, de altfel, primul hram al lăcașului ctitorit de Ștefan Tomșa și soția acestuia, Elena, în anul 1611.