Un succes important pentru carieră și prestigiu. Tânărul Andrei Timofte este câștigătorul unui premiu important la un concurs de tatuaje. Fălticeneanul s-a clasat pe locul întâi la una dintre categoriile competiției, el reușind să impresioneze juriul cu lucrarea sa.
Evenimentul dedicat artei tatuajelor, intitulat Constanța Tattoo Convention, aflat la ediția inaugurală, i-a reunit pe câțiva dintre cei mai valoroși exponenți ai acestui domeniu.
Acesta s-a desfășurat la hotel Grand Astoria din Mamaia, aproape 100 de tatuatori, din România, Indonezia, Bulgaria, Finlanda, Irlanda, Italia, Ungaria, Moldova, Suedia și Spania, participând la concurs.
Lucrarea realizată de Andrei Timofte este un desen color realist, realizat pe coapsă, pe care l-a încheiat după trei zile de muncă.
Tatuajul, botezat „The last judgment ” (ultima judecată) este inspirat din opera de artă „Crearea lui Adam” de Michelangelo Buonarotti, pictură prezentă pe Capela Sixtină.
Tânărul și talentatul fălticenean s-a clasat pe primul loc la categoria „Tatuaje color”, acesta fiind cel de-al doilea premiu obținut până acum.
Lucrarea este realizată în tonuri calde și reci, partea rece fiind folosită în zona superioară a coapsei, indicând prezența unei creaturi mistice ce reprezintă răul în forma lui brută, iar partea inferioară a coapsei este realizată în tonuri calde reprezentând feminitatea, alegerea unui corp nud indicând partea umană, așa cum este lăsată de la natură.
Andrei Timofte susține că tatuajul premiat îmbină tenta înfiorătoare cu cea senzuală, tocmai pentru a genera un impact în ochii privitorului, iar faptul că femeia intra cu mâna în aura creaturii este o aluzie la opera de arta Crearea lui Adam, în cazul de față “Crearea Evei”.
Creativitatea tânărului din Fălticeni, care nu cu mult timp în urmă și-a deschis propriul salon, Fobia Tattoo, în orașul natal, i-a fost răsplătită cu un premiu pe măsură, competiția fiind, de altfel, foarte strânsă.
Acest eveniment i-a adunat sub aceleași acoperiși pe artiști reprezentativi ale celor mai titrate saloane din țară și din străinătate, consumatori ai fenomenului, dar și vizitatori care s-au putut tatua.