Primăvara dă startul campaniilor de plantare în toată țara. În prima zi din luna aprilie, elevii și profesorii Colegiului „Vasile Lovinescu” din Fălticeni au venit să dea o mână de ajutor pădurii, sursa principală de apă și aer curat. Iubitori de natură, liceenii claselor a IX-a și a XI-a, de la profilul silvic, au profitat de vremea frumoasă pentru a-și atinge obiectivul.
Activitatea de plantare s-a derulat pe raza cantonului silvic Dumbrava, de pe raza comuna Horodniceni, în pădurea din apropierea Mănăstirii Brădățel.
Tinerii și profesorii acestora au făcut echipă cu specialiștii Ocolului Silvic Fălticeni, care au primit un sprijin binevenit în plină campanie de împădurire.
Aceasta se derulează în fiecare an în perioada 15 martie – 15 aprilie, cunoscută ca „Luna Plantării Arborilor”, acțiune coordonată de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și prin care se promovează formarea unei atitudini responsabile și active față de mediul înconjurător.
În câteva ore, elevii și profesorii Colegiului „Vasile Lovinescu” au reușit să planteze 1.500 de copăcei. Au fost sădiți puieți de stejar, paltin și fag, pe o suprafață de un sfert de hectar.
Munca elevilor de la profilul silvic a fost prețioasă, contribuția lor reprezentând 10% din totalul arborilor tineri pe care unitatea silvică și-a propus să-i planteze până la jumătatea acestei luni.
Ocolul Silvic Fălticeni are în plan, împădurirea mai multor suprafețe cu un număr de 15.000 de puieți din diferite specii.
La acțiunea de împădurire de pe 1 aprilie au participat profesoarele Ionela Apetroaie și Carmen Vărvăroi, alături de inginerul Georgiana Rusu de la Ocolul Sivlic Fălticeni.
Între cele două instituții există un parteneriat fructuos care susține desfășurarea activităților de instruire practică în domeniul de pregătire profesională Silvicultură din cadrul colegiului, de educație ecologică în cadrul Programului Internaţional Eco-Şcoala. De asemenea, partenerii susțin activități din cadrul unor alte proiecte cu teme specifice pentru protejarea mediului înconjurător, implicit a fondului forestier, care au loc la nivelul unității de învățământ.