Sprijin pentru educație. Trecerea de la clasa tradițională la școala de acasă necesită resurse digitale pentru învățământul la distanță, astfel încât riscul de abandon școlar să fie redus cât de mult posibil. În mediul rural nevoia de echipamente, care să faciliteze accesul la cursurile desfășurate pe internet, este mai stringentă, iar unii primari au luat atitudine și au acționat în această privință.
Este și cazul Comunei Vadu Moldovei, unde edilul Bogdan Amariei a predat pe 1 octombrie directoarei Alina Iacob cele 178 de tablete destinate Școlii Gimnaziale nr.1 și structurilor arondate.
Echipamentele au fost achiziționate din bugetul local și dispun de internet nelimitat.
Cu ajutorul tabletelor, elevii vor participa la cursurile de la distanță și vor accesa resursele și instrumentele digitale puse la dispoziție, astfel încât lecțiile să poată continua indiferent de împrejurări.
De profesie cadru didactic, primarul Bogdan Amariei nu își dorește discrepanțe de nivel educațional, provocate de lipsa accesului la platforme digitale prin intermediul noilor tehnologii.
„Am investit pentru copii, profesori și pentru continuitatea cursurilor. Este foarte important ca lecțiile să continue, atunci când acestea nu se vor putea desfășura în școală. Am predat 178 de tablete, Școlii Gimnaziale nr.1 Vadu Moldovei, iar acest demers este un semnal clar din partea autorității locale și a primarului Bogdan Amariei că susținem educația!”, ne-a declarat edilul Comunei Vadu Moldovei. „Promisiunile și sprijinul meu s-au materializat prin aceste echipamente destinate activităților didactice ce se vor desfășura pe internet. Mă bucur că putem fi de ajutor și că putem oferi condițiile necesare pentru un act educațional fără sincope.”
Primarul Amariei a mai spus că sprijinul este foarte mare și important, întrucât la nivelul școlii există deja o clasă care desfășoară cursuri de la distanță, iar tabletele cu internet au venit la timp, mai ales este vorba despre o clasă aflată la finalul de ciclului gimnazial și se pregătește pentru examenul de Evaluare Națională.
Restul tabletelor urmează să fie distribuite, începând de luni, 5 octombrie, elevilor din clasele primare și gimnaziale de la toate structurile arondate.
Echipamentele sunt destinate elevilor care nu s-au încadrat în Programul Național ”Școala de Acasă”, desfășurat în perioada august-septembrie 2020. Pentru acest program sunt depuse 90 elevi din Vadu Moldovei au depus cereri.
Edilul Bogdan Amariei menționează că, în situația în care cele 90 de cereri depuse nu vor fi soluționate de către Ministerul Educației și Cercetării, va găsi o soluție și pentru achiziționarea altor 90 de tablete, astfel încât toți școlarii să beneficieze de resurse digitale pentru învățarea de la distanță.