Elevele Colegiului „Vasile Lovinescu” au avut rezultate meritorii și experiențe pozitive la concursul europeanEducație

Elevele Colegiului „Vasile Lovinescu” au avut rezultate meritorii și experiențe pozitive la concursul european

       Accesări: 761

Participare onorantă într-o competiție grea și extrem de disputată. Două eleve ale Colegiului „Vasile Lovinescu” Fălticeni au reprezentat România la Concursul European al Tinerilor Profesioniști ai Vinului, eveniment organizat miercuri, 27 februarie, la Paris. Reprezentantele unității de învățământ din Fălticeni s-au întors cu rezultate meritorii.

Competiția, una de tradiție, ce pune la încercare nu doar cunoștințele în domeniu ci și capacitățile senzoriale, este cea mai mare de acest gen din Europa.

Alexia Ariton și Beatrice Profiriu au întâlnit concurenți bine pregătiți, de pe întreg cuprinsul Europei.

Elevele Colegiului „Vasile Lovinescu” s-au poziționat la finalul concursului european în jumătatea superioară a clasamentului, rezultate meritorii pentru prima participare.

Fetele au fost însoțite de profesorul doctor Monica Crețu, cadru didactic cu rezultate prolifice în domeniul competițiilor școlare naționale și internaționale din domeniul alimentar.

Alexia Ariton, originară din Fălticeni, s-a clasat în primii 10, ocupând un onorat loc 8 cu 286 de puncte.

Beatrice Profiriu, originară din comuna Slatina, s-a clasat pe locul 15, ea reușind să obțină 266 de puncte.

Merită menționat că elevele Colegiului „Vasile Lovinescu” au surclasat concurenți cu experiență din țări precum Portugalia, Bulgaria și Armenia.

Elevii germani sunt cei care au dominat, în mod surprinzător, ediția din acest an, aceștia ocupând la finalul concursului european locurile 1 și 2, urmați de reprezentantul Ungariei.

În competiția din acest an, desfășurată la Paris, au participat concurenți din 14 țări, inclusiv din țara gazdă.

Concursul, ce s-a desfășurat în cadrul Salonului Internațional de Agricultură, reunește de cei mai buni tineri specialiști din domeniu.

Competiția include patru probe: caracterizarea vinurilor (identificarea soiului, a anului de producție, a regiunii climatice și a prețului), notarea vinurilor (evaluarea senzorială a patru vinuri), proba de comunicare (opțională – realizarea unui clip video sau a unei afișe pe tema „Vinul și generația tânără”) și degustare comentată.



Spalatorie covoare

ȘTIRI