Donație la Școala „Constantin Tomescu” din Pleșești: 13 laptopuri au intrat în dotarea laboratorului de informaticăExclusiv

Donație la Școala „Constantin Tomescu” din Pleșești: 13 laptopuri au intrat în dotarea laboratorului de informatică

       Accesări: 662

Daruri pentru elevii din mediul rural. Chiar dacă este vacanță, unitățile de învățământ rămân în atenția oamenilor de bine care vor să sprijine sistemul educațional. Școala Gimnazială „Constantin Tomescu” din satul Pleșești se numără printre școlile care au primit echipamente IT pentru dotarea laboratorului de informatică.

13 laptopuri au fost dăruite școlii din Comuna Vulturești, după ce profesorii au depus un proiect ce a fost desemnat câștigător. Proiectul, intitulat „Calculatorul, un prieten de nădejde”, își propune inițierea unui număr de 100 de elevi de gimnaziu și părinți în tainele calculatorului.

Coordonatorii proiectului sunt profesorii Mihaela Matei și Alexandru Vieru.

Donația aparține Asociației „Ateliere fără frontiere”, organizație non-profit care, împreună cu diverși parteneri, oferă echipamentele IT prin programul național “Dăm un Byte de Ajutor”.

Laboratorul școlii din Pleșești avea un număr mult prea mic de calculatoare comparativ cu cel al elevilor, aceștia fiind nevoiți să lucreze câte doi sau trei, simultan, la aceeași stație de lucru.

„Vești bune pentru elevii Școlii Gimnaziale Constantin Tomescu Pleșești. Proiectul „Calculatorul un prieten de nădejde”, înscris în Programul național „Dăm un byte de ajutor”, a fost aprobat și premiat cu 13 calculatoare.”, au spus inițiatorii proiectului. „Vom implementa proiectul în școală, cu ajutorul elevilor și cadrelor didactice. Mulțumim Educlik și Ateliere fără frontiere! Le aducem elevilor o bucurie!”

„Dăm un byte de ajutor” este unul dintre programele derulate de către Asociația „Ateliere fără frontiere”, care are ca scop îmbunătățirea calității educației și oferirea unui acces echitabil la educație pentru copiii care provin din medii defavorizate.

Organizația non-profit selectează cele mai bune proiecte la nivel național, iar cele cu un punctaj bun sunt premiate.

Proiectul Școlii Gimnaziale „Constantin Tomescu” din Pleșești a fost desemnat câștigător încă din luna martie, însă din cauza pandemiei profesorii au intrat în posesia donațiilor abia la începutul lunii august.

Acum doi ani Asociația „Ateliere fără frontiere” a oferit 30 computere, cu licență Microsoft, altor două școli sucevene. Cu sprijinul celor de la Pentalog România, organizația de binefacere a contribuit la dotarea laboratoarelor de informatică de la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” din Moldovița și la Școala „Ștefan cel Mare” din Putna.

EduClick este platforma prin care calculatoarele uzate devin calculatoare utile pentru educația digitală în școlile, organizațiile non-profit și instituțiile care lucrează cu comunități dezavantajate.

Calculatoarele donate sunt compatibile și au calitatea necesară folosirii lor în implementarea diferitelor proiecte educaționale propuse, de la modernizarea laboratoarelor de informatică, la activități de educație non-formală și alfabetizare digitală.

ȘTIRI