Mediul educațional este în doliu. Distinsul învățător Gheorghe Popa s-a stins din viață, în această seară, pe când se afla la spitalul din Suceava. Inima acestui a încetat să mai bată, pe fondul unor afecțiuni pulmonare mai vechi, care s-au agravat.
Ultimele 10 zile le-a petrecut pe patul unităților medicale, fiind înconjurat permament de familie, de soția Maria și cei doi fii.
Învățătorul Gheorghe Popa avea 75 de ani.
El s-a născut pe 5 octombrie 1948, într-o familie de oameni simpli din satul Mihăiești, comuna Horodniceni.
Anii copilăriei i-a petrecut în satul natal, unde a crescut și s-a format. După terminarea școlii generale, continuă studiile la Liceul nr.2 (actualul Colegiu Tehnic „Mihai Băcescu”), apoi urmează cursurile Institutului de Învățători din Suceava.
Încheie studiile în anul 1971 și, în același ani, pe 15 august, se căsătorește cu Maria, de profesie viitoare învățătoare, alături de care își întemeiază familia și va avea bucuria de a fi tată, bunic, dar și un fericit soț care va sărbători „Nunta de Aur”.
Debutează ca învățător în satul natal, Mihăiești, iar la scurt timp intră în colectivul Școlii Generale nr.3 din Fălticeni (astăzi Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”). Cea mai mare parte din cariera și-a desfășurat-o la Școala Generală nr.1 (astăzi Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”).
Ultimii opt ani, înainte de pensionare, i-a petrecut ca director al Clubului Copiilor Fălticeni, unde a avut o activitate remarcabilă. Cu revista clubului a câștigat de mai multe ori locul 1 pe țară pentru materialele și activitățile prezentate în paginile acestuia.
Gheorghe Popa era un bun român.
Sufletul său vibra cu cel al satului românesc, cu tradițiile și folclorul. Iubea în mod deosebit fluierul, portul și dansul popular. Era apropiat de biserică și de oameni.
Un om modest, extrem de sârguincios și onest care a câștigat respectul celor din jur.
Dintre toate cele pe care le prețuia, cel mai mult și-a iubit familia. Acolo era viața lui.
Era un instructor pedant, blând și foarte pasionat. Câștigă numeroase premii prețioase cu formațiile de dans.
Fiecare serie pregătită de învățătorul Gheorghe Popa, fără să fie remunerat în vreun fel, avea câte 100 de copii.
De-a lungul vieții s-a remarcat și ca făuritor de muzee etnografice.
Învățătorul Gheorghe Popa a scris și câteva cărți, legate de tradiții și îndeletniciri, toate oferindu-le în mod gratuit prietenilor.
Pentru activitatea sa prolifică a primit trei distincții de Cetățean de Onoare al localităților Horodniceni, Rădășeni și Fălticeni.
Redacția cotidianului Cronica de Fălticeni transmite condoleanțe familiei, doamnei Maria Popa și copiilor acestora, inginerului Andi Popa și profesorului universitar Ciprian Popa.
Trupul neînsuflețit al învățătorului este depus la Capela „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” (Fălticenii Vechi).
Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 27 ianuarie, la ora 12.