Sosirea unui nou anotimp este prilej de bucurie, cântec și dans. Acestea au fost și câteva dintre coordonatele „Festivalului Toamnei”, un spectacol desfășurat la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică. Ajunsă la a doua ediție, manifestarea scoate în evidență activitățile de ordin artistic și creativ pe care angajații le realizează cu beneficiarii.
Manifestarea a fost organizată miercuri, 8 septembrie, iar printre invitați au fost persoane din conducerea DGASPC Suceava și colaboratori de la alte centre, care au trăit emoția de toamnă alături de gazde.
Pe scena amenajată lângă parcul din incinta instituției s-a desfășurat programul artistic, susținut de beneficiarii centrului din Sasca Mică, coordonați de Lucian Afilipoaie.
Momentele muzicale au fost „asezonate” cu pași de dans și aplauze.
Participanții, atât beneficiarii, cât și angajații au purtat straie populare, iar atmosfera a fost una de bucurie și joc. Lângă scenă a fost amenajat un spațiu expozițional unde au fost etalate câteva dintre obiectele realizate manual în Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică.
Printre acestea, cămăși, numeroase creații din hârtie (quilling), cât și ornamente din sfoară colorată și tablouri din semințe.
Produsele au fost realizate de beneficiarii centrului în atelierele de ergoterapie.
Tot aici au putut fi admirate cel mai frumos costum de toamnă, realizat din materiale reciclabile, tablouri din semințe și un coș cu roadele acestui anotimp. Produsele au fost
Ținuta artiștilor din Grupul Speranța, care au evoluat pe scena festivalului, a fost realizată in atelierul de arte populare din cadrul CRRN Sasca Mică.
Sonia Cuseac, șefa centrului, a ținut să mulțumească invitaților, colegilor și sponsorilor care i-au răsfățat pe beneficiari bunătăți la grătar, bere de casă, sucuri, înghețată și dulciuri.
Printre cei care au susținut această manifestare sunt operatorii economici Rogelya, Raitar, Romfour și Trio Nec.
Spectacolul „Festivalul Toamnei” este un proiect realizat de Lucian Afilipoaie și Ramona Hăloiu, doi angajați ai CRRN Sasca Mică, dar care angrenează întregul colectiv al centrului.