Locuri vacante la vârful unităților de învățământ. Inspectoratul Școlar Județean Suceava desfășoară un nou concurs pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjuncți în școli. Nu mai puțin de 44 de posturi au rămas neocupate în prezent.
Cele mai multe locuril vacante sunt disponibile la unități de învățământ din mediul rural.
În zona Fălticeni sunt scoase la concurs posturi pentru directori la Școala Gimnazială „Ion Lovinescu” din Rădășeni și la Școala Gimnazială „Ion Muceleanu” din Fântâna Mare.
Tot pentru director mai sunt disponibile posturi la Școala Gimnazială Găinești, Școala Gimnazială „Vasile Hlihor” din Baia și la Școala Gimnazială „Constantin Blănaru” din Cornu Luncii.
Printre candidați se află și profesori care nu au mai ocupat până acum funcții de conducere.
Este vorba despre Maria Verdeș (profesor de limba română), care candidează pentru funcția de director la Școala Gimnazială „Constantin Blănaru” din Cornu Luncii și Adina Popa (profesor de limba franceză), care candidează pentru postul de director adjunct la Școala Gimnazială Preutești.
Pe aceeași listă se află și candidați cu experiență managerială. Spre exemplu, Oana Șorodoc (profesor de limba română), care candidează pentru funcția de director la Școala Gimnazială Găinești, având o activitate de nouă ani la conducerea unității de învățământ amintite.
Pe data de 8 septembrie, aspiranții la directorat au susținut proba scrisă, jumătate dintre aceștia reușind să treacă cu brio de această etapă.
Cele trei candidate, Maria Verdeș, Adina Popa și Oana Șorodoc au trecut cu bine de proba scrisă, ultima reușind să obțină a doua notă pe județ, dintre cei 44 de candidați.
Următoarea probă de foc, interviul, va avea loc săptămâna viitoare, pe 26 și 27 septembrie.
Rezultatele finale ale concursului vor fi afișate pe 30 septembrie. Candidații vor primi deciziile de numire pe 5 octombrie, pentru un mandat de patru ani.
La concurs candidează cadrele didactice care îndeplinesc o serie de condiții. Aceștia trebuie să fie absolvenți ai învățământului superior cu diplomă de licență sau atestat de echivalare și titulari în învățământul preuniversitar, având încheiat contract de muncă pe perioadă nedeterminată;
Cadidații trebuie să aibă minim cinci ani vechime în învățământul preuniversitar și calificativul ”Foarte bine” acordat în ultimii doi ani școlari încheiați lucrați efectiv la catedră în funcții didactice sau în funcții de conducere din unități de învățământ.
De asemenea, la concurs candidează cadrele didactice care nu au fost sancționate disciplinar în anul școlar curent și în ultimii doi ani școlari și nici nu au avut „lucrător al Securităţii“ sau „colaborator al Securităţii“.