Mediul rural se dezvoltă pas cu pas. Comuna Mălini obține peste 10 milioane de lei pentru un nou proiect de anvergură la nivel local. Fondurile vor fi folosite pentru îmbunătățirea și modernizare infrastructurii rutiere.
Contractul de finanțare pentru proiectul Comunei Mălini a fost semnat de ministrul dezvoltării.
Fondurile vor fi direcționate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.
Cei aproximativ 10,3 milioane de lei sunt destinați modernizării unui număr de 16 străzi: Poienii, Dispensarului, Morii, Bisericii, Pîraie, La Alexa, Aniteni, Găiteni, Imaș, La Buzdugan, Butnărenilor, La Boboc, Răchitiș, Căminului, Runcului, La Dîmbu și Frasinului.
„Este un pas important pentru comuna Mălini. Proiectul pentru modernizarea drumurilor vine în completarea celorlalte proiecte pe care le-am încheiat la partea de infrastructură rutieră.
Continuăm să înnoim și să îmbunătățim tot ceea ce ține de străzi, în ton cu cerințele unei comune bine gospodărită.”, ne-a declarat primarul Petru Nistor.
„Urmează să parcurgem toate celelalte proceduri specifice, inclusiv licitațiile pentru atribuirea lucrărilor.
Sperăm ca proiectul să înceapă într-un timp cât mai scurt.”
Comuna Mălini are depuse mai multe proiecte de dezvoltare locală prin programe cu fonduri europene și guvernamentale. Prin acestea se numără și cel destinat grădiniței din centrul comunei, pentru creșterea eficienței energetice.
Autoritățile au derulat sau desfășoară în prezent investiții din bugetul local.
În apropiere de centrul comunei au fost finalizate lucrările la piața unde vor fi vândute produse agro-alimentare. Școlile au primit fonduri importante pe dotări cu echipamente IT, pentru lucrări de modernizare și reabilitare. Mai multe străzi au fost modernizate tot cu fonduri din bugetul local.
Un proiect de anvergură este pus în operă din toamna anului trecut, luna noiembrie.
Modernizarea Drumului Județean 208 B, Iesle – Borca, cunoscut sub denumirea Drumul Talienilor, este realizată pe un tronson de 15 kilometri. Modernizarea acestui drum, care prevede și amplasarea unui număr de 140 de piloni forați, va deschide noi oportunități de dezvoltare în domeniul turistic și va fi noua rută de legătură dinspre județul Suceava spre județul Neamț.