Comuna Forăști primește 12 milioane de lei pentru un nou proiect. Extindere canalizare în satele Roșiori și OniceniRural

Comuna Forăști primește 12 milioane de lei pentru un nou proiect. Extindere canalizare în satele Roșiori și Oniceni

       Accesări: 840

Investițiile pentru condiții de viață mai bune. Comuna Forăști primește 12 milioane de lei pentru un nou proiect. Fondurile sunt destinate extinderii rețelei de canalizare în satele Roșiori și Oniceni.

Proiectul autorităților locale se numără printre cele 22 din țară care au fost aprobate pentru finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Comuna Forăști este singura localitate din județul Suceava inclusă în această listă, valoarea proiectelor menționate fiind de peste 257 de milioane de lei și în carul cărora vor mai fi modernizată infrastructura rutieră, construirea de poduri și extinderea rețelelor de alimentare cu apă.

Aceste proiecte se alătură celorlalte 75 de contracte semnate, până în prezent, în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Primarul Brăduț Avrămia susține că această reușita reprezintă munca unei echipe din administrația locală care are ca obiectiv obținerea de finanțări pentru alte proiecte pentru comunitatea locală.

Edilul comunei Forăști a precizat că extinderea canalizării va fi făcută pe tronsonul adiacent Drumului Național 2, în satele Roșiori și Oniceni. Rețeaua va avea 14,6 kilometri lungime.

În urma acestei investiții se vor putea racorda la rețea 520 de gospodării.

Investiția include construirea unui grup de cinci stații de pompare, iar apa menajeră va fi deversată în stația de epurare existentă la nivelul comunei.

Cofinanțarea Primăriei Forăști se ridică la 347.000 de lei.

Contractul de finanțare va fi semnat luni, 21 noiembrie, la Ministerul Dezvoltării, de către primarul Brăduț Avrămia. După această etapă va fi demarată licitația pentru proiectare.

Edilul comunei Forăști speră ca în prima parte a anului 2023 să fie scoase la licitație și lucrările pentru execuția proiectului.

În momentul de față, la nivelul localității sunt două stații de epurare și 42 de kilometri de rețea de canalizare, iar rețeaua de apă potabilă, începută din anul 2003, prin SAPARD, are 1.500 de gospodării racordate la acest sistem, numărul beneficiarilor ridicându-se la 3.800 de locuitori.

Brăduț Avrămia a mai precizat că urmează semnarea unui nou contract pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru construirea de poduri și podețe în satele Manolea și Boura.

Valoarea lucrărilor din proiect este cifrată la 3.640.000 de lei.

ȘTIRI