Colegiul „Vasile Lovinescu” va amenaja două laboratoare inteligente. Proiectul se ridică la circa 600.000 de leiEducație

Colegiul „Vasile Lovinescu” va amenaja două laboratoare inteligente. Proiectul se ridică la circa 600.000 de lei

       Accesări: 1300

Vești bune la început de an. Colegiul „Vasile Lovinescu” începe implementarea unui proiect menit să dezvolte actul educațional prin metode și mijloace moderne. Elevii și profesorii unității de învățământ din Fălticeni vor dispune de două laboratoare inteligente care vor integra echipamente din sfera digitală.

În ton cu noile tehnologii, cele care captivează tânăra generație, spațiile de studiu vor fi reamenajate, astfel încât lecțiile să se desfășoare într-o ambianță cât mai plăcută.

Noile laboratoare inteligente sunt rezultatul unui proiect european, aflat în curs de implementare.

Fondurile, alocate prin Programul Național de Redresare și Reziliență, sunt nerambursabile și se ridică la aproximativ 600.000 de lei.

La momentul actual, proiectul pentru dotarea laboratoarelor inteligente se află în etapa achizițiilor de echipamente digitale.

Important de menționat este și faptul că fondurile nerambursabile provin din bugetul Uniunii Europene – Următoarea Generație UE, un plan de redresare, care transformă și îmbunătățesc economiile, creează oportunități și locuri de muncă în Europa.

Obiectivul general al proiectului este creșterea accesului la mijloace moderne de învățare pentru elevi și consolidarea competențelor digitale pentru cadrele didactice.

Proiectul vizează, în același timp, creșterea accesului la educație pentru grupurile vulnerabile și combaterea excluziunii sociale, absenteismului și abandonului școlar.

Fondurile alocate, de aproximativ 600.000 de lei, vor fi direcționate pe patru paliere distincte.

Primul este achiziționarea de echipamente tehnologice, inclusiv mobilier ergonomic adaptat și integrat, pentru dezvoltarea unor laboratoare inteligente digitale, apoi achiziționarea de conținut educațional care va acoperi domenii din programa școlară și de programe/licență cu specific educațional care să asigure distribuirea centralizată, în rețeaua locală, a materialelor didactice pe dispozitive.

Al treilea palier este conectarea dispozitivelor din laboratorul inteligent la rețeaua de comunicații a unității de învățământ, iar ultimul vizează instruirea cadrelor didactice pentru utilizarea echipamentelor aferente conceptului de laborator inteligent digital integrat prin patru sesiuni de instruire.

Cele două laboratoare digitale vor fi amenajate în Corpul A.

Colegiul „Vasile Lovinescu” din municipiul Fălticeni va împlini anul acesta 100 de ani, iar proiectul aduce un suflu proaspăt, în ton cu ambițiile echipei aflate la vârful unității de învățământ care și-a propus promovarea unor direcții înnoitoare.

ȘTIRI