Colegiul „Vasile Lovinescu” are cinci elevi calificați la olimpiadele naționale. Elevii participanți sunt din comunele Preutești, Râșca, Forăști și Cornu LunciiEducație

Colegiul „Vasile Lovinescu” are cinci elevi calificați la olimpiadele naționale. Elevii participanți sunt din comunele Preutești, Râșca, Forăști și Cornu Luncii

       Accesări: 3787

Performanțele în educație oglindesc valoarea elevilor și profesorilor. Cinci liceeni onorează anul acesta Colegiul „Vasile Lovinescu” cu participarea lor la olimpiadele naționale. Aceștia s-au calificat la competiții pe domenii din aria tehnologiilor, iar săptămâna viitoare vor concura cu cei mai buni elevi din țară.

Unitatea de învățământ din Fălticeni, axată de profil tehnic, va fi reprezentată pe disciplinele din industria alimentară, construcții și mecanică.

Industrie Alimentară

Doi elevi vor fi prezenți la Olimpiada Națională de Tehnologii, domeniul industrie alimentară.

Alexandru Grosoaia (Râșca) și Andreea Boroianu (Arghira), ambii la specializarea Tehnician în industrie alimentară, vor participa la secțiunile destinate claselor a XI-a și a XII-a.

Speranțele sunt mari, iar un rezultat bun este de așteptat să fie bifat, mai ales că anterior pandemiei, elevii de la această specializare au reușit performanțe excelente.

Andreea și Alexandru au fost pregătiți și îndrumați, în drumul spre olimpiada națională, de profesorii ingineri Elena Bălan, Monica Crețu și Carmen Pintilie.

„Școala noastră a obținut rezultate foarte bune la olimpiada națională, domeniul Industrie alimentară, de-a lungul timpului. În continuare ne dorim rezultate frumoase!”, ne-a declarat profesoara Elena Bălan. „Plecăm la drum cu gândul de a ne întoarce din nou învingători”

Construcții

Domeniul construcții este reprezentat anul acesta de alți doi elevi.

La etapa națională s-au calificat Petru Davidel (Sasca Mică, comuna Cornu Luncii) și Albert Ferariu (sat Huși, comuna Preutești).

Ei vor concura la secțiunea destinată claselor a XI-a și a XII-a.

Profesorii ingineri Dănuț Ungureanu și Vasile Maftei s-au ocupat de pregătirea celor doi elevi care, având în vedere nivelul cunoștințelor dobândite, pot obține un rezultat frumos la olimpiada națională.

Orice și-ar dori elevul să facă mai departe va construi mereu de la zero, va pune suflet în fundație și va da valoare produsului final. Asta facem noi la profilul construcții, ne axăm pe competențe, ajutăm elevul să exceleze, să-și dorească mai mult de la viitorul său, de aici și rezultatele deosebite de anul acesta care s-au finalizat cu participarea la etapa națională la olimpiadă.”, afirmă profesorul Dan Ungureanu. „Cu toții putem excela undeva, mai ales la ceva ce ne place, la ceva ce ne poate oferi și o stabilitate financiară mai târziu în viață. Alegerea este a elevului, noi îl ajutăm, dar ne așteptăm să își dorească să exceleze, ceea ce se poate întâmpla la noi în școală.”

Mecanică

Și domeniul mecanică are un reprezentant de la Colegiul „Vasile Lovinescu”.

La etapa națională s-a calificat elevul Denis Tudosă din satul Roșiori, comuna Forăști.

El studiază la specializarea Tehnician mecanic pentru întreținere și reparații, fiind îndrumat de
profesorul Florin Ciocîrlan.

Denis este un elev pasionat de mecanică și își dorește să devină inginer mecanic. Este convins că și-a ales bine viitoarea meserie.”, ne-a declarat profesorul Florin Ciocîrlan, care este și director adjunct al colegiului fălticenean. „Locul întâi la faza județeană a olimpiadei de mecanică și participarea la faza națională sunt confirmarea acestei alegeri”.

La rândul său, profesorul și directorul Colegiului „Vasile Lovinescu” a ținut să îi felicite pe elevii care au ajuns la faza națională, arătând că parcursul lor în aceste competiții importante stimulează imaginația și gândirea.

Felicit elevii și profesorii îndrumători pentru rezultatele de excepție obținute la faza județeană a olimpiadelor școlare din Aria Curriculară Tehnologii și le doresc mult succes la faza națională!”, declară directorul Cristi Acatrinei. „Aceste concursuri, indiferent de domeniul lor sau premiul obținut, stimulează imaginația și gândirea, spiritul de inițiativă și încrederea în forțele proprii ajutând la formarea elevilor atât din punct de vedere profesional cât și personal”.

De menționat și faptul că toți cei cinci elevi sunt la prima participare la faza națională.

Olimpiadele Națională din aria Tehnologiilor se vor desfășura săptămâna viitoare, între 18 și 21 aprilie, astfel: competiția la Mecanică la Focșani, Industrie alimentară la Sibiu, și Construcții la Miercurea Ciuc.

ȘTIRI