Vești bune pentru administrația locală. Ministerul Dezvoltării a autorizat deja prima solicitare de plată, pentru un proiect finanțat în cadrul Componentei 5 – Valul renovării din PNRR. Fondurile, în valoare de 79.100 de lei sunt destinate proiectului reabilitării și eficientizării termice a clădirii Primăriei Fălticeni.
Anunțul a fost făcut astăzi, 2 august, de Cseke Attila, ministrul dezvoltării,
Clădirea Primăriei Fălticeni este prima din România care intră în procesul de renovare capitală în cadrul componentei de program amintite. Tranșa de bani este, de asemenea, prima din țară alocată pentru un proiect finanțat prin PNRR.
Edilul Cătălin Coman și-a exprimat satisfacția pentru acest prim pas important, alocarea fondurilor, dar și încrederea că totul va decurge conform planului.
„Suntem, din nou, primii din țară.
Avem prima tranșa alocată pentru acest proiect extrem de important, prin care reabilităm, consolidăm și eficientizăm clădirea Primăriei.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman.
„Este un început excelent pentru acest proiect care va fi dus la bun sfârșit.
Am încrederea că totul se va desfășura fără probleme și vom avea, la final de proiect, un obiectiv modernizat și care va întregi aspectul arhitectural alături de Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu”.
Autorizarea primei plați pentru un proiect finanțat prin PNRR vine la pachet cu aprecierea ministrului Dezvoltării, care subliniază „promptitudinea, implicarea și profesionalismul autorităților locale”.
”Felicit autoritățile din Fălticeni pentru promptitudinea, implicarea și profesionalismul de care au dat dovadă.”, a spus ministrul Cseke Attila.
„Iată că primăria din acest municipiu este prima clădire care intră în procesul de renovare, cu finanțare din PNRR. Sper ca și celelalte instituții, care au deja contractele semnate, să se apuce de treabă cât mai repede!”
Prima solicitare de plată, pentru reabilitarea clădirii Primăriei Fălticeni, este în valoare de 79.100 de lei.
Contractul de finanțare a fost semnat de primarul Coman, la București, pe data de 7 iunie 2022.
Proiectul face parte din primele șapte contracte din România, finanțate din Planul National de Redresare și Reziliență, încheiate între autorități publice locale și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru renovarea integrată a clădirilor.
Reprezentanții ministerului au amintit că prin Componenta C5, România beneficiază de fonduri pentru eficientizarea energetică, asigurarea siguranței seismice și la incendiu pentru 4.333 blocuri de locuințe și clădiri publice.
Ministerul asigură și o supracontractare cu 30% a acestor fonduri, în vederea accesării integrale de către România a finanțării europene.