Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică din Sasca Mică iese din carantină. 301 persoane au fost infectateActualitate

Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică din Sasca Mică iese din carantină. 301 persoane au fost infectate

       Accesări: 891

Vești bune din zona sănătății. Două focare de coronavirus din județul Suceava au fost stinse, după mai bine de o lună de la declanșarea acestora. Situația a revenit la normalitate, iar autoritățile au aprobat propunerea de ridicare a măsurii de carantinare.

Este vorba de Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Sasca Mică, cel mai afectat din județ în timpul pandemiei.

Decizia vine după ce aici nu s-a înregistrat niciun caz pozitiv de COVID-19.

Și centrul din Costâna iese din carantină.

La momentul actual toate centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava nu este niciun caz pozitiv.

La Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică au fost testați pozitiv 246 beneficiari și 70 de angajați, iar la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Costâna au fost infectați 96 beneficiari și 36 salariați.

Pentru asigurarea unei supravegheri permanente, în vederea reglementării fiecărei situații apărute, a fost numit câte un coordonator din rândul personalului cu funcții de conducere din aparatul propriu al DGASPC Suceava la fiecare din cele două centre.

Autoritățile județene subliniază faptul că măsurile stricte de igienă și protecție luate la nivelul centrelor rezidențiale, colaborarea cu instituțiile abilitate, DSP Suceava și Spitalul Județean, beneficiarii testați pozitiv primind serviciile medicale corespunzătoare chiar în cadrul centrelor, implicarea deosebită a personalului, au făcut ca, la doar o lună și jumătate de la intrarea în carantină să nu mai existe cazuri de beneficiari testați pozitiv.

Autoritățile au decis carantinarea centrului din comuna Cornu Luncii pe 28 aprilie 2020.

Potrivit ordinului emis de autorități la acea dată, în cadrul obiectivului carantinat, precum și în imediata vecinătate, pe întreaga perioadă a carantinării, se vor aplica, toate interdicțiile și restricțiile stabilite prin Ordonanțele militare emise în perioada stării de urgență, inclusiv cele care privesc carantinarea.

Printre măsuri s-a numărat și împiedicarea deplasării persoanelor care se află la adresa declarată pentru carantină și monitorizarea permanentă a respectării acestei măsuri.

Purtarea măștilor de protecție sau a variantelor alternative de către persoanele aflate în zona de carantină a fost obligatorie.

Altă măsură care trebuia respectată era inventarierea tuturor persoanelor aflate la adresa declarată pentru carantină din Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică și din imediata apropiere.

ȘTIRI