Cenaclul „Nicolae Labiș” continuă seria întâlnirilor literare la Muzeul de Artă „Ion Irimescu”. Invitație lansată pentru tinerii poeți și prozatori din FălticeniActualitate

Cenaclul „Nicolae Labiș” continuă seria întâlnirilor literare la Muzeul de Artă „Ion Irimescu”. Invitație lansată pentru tinerii poeți și prozatori din Fălticeni

       Accesări: 783

Iubitorii literaturii au un loc și un motiv serios să se întâlnească mai des. Înființat cu puțin timp în urmă, cenaclul „Nicolae Labiș” Fălticeni își conturează viitorul în Orașul Muzeelor. Profesorul Constantin Bulboacă, unul dintre fondatori, este entuziasmat de acest nou proiect și vrea ca acesta ia amploare.

Tinerii creatori de poezie, proză sau de orice încondeiere cu valoare literară sunt așteptați să se alăture acestui cenaclu, pentru a-și prezinta creațiile, un cenaclu menit să încurajeze actul cultural local.

Ideea a fost reiterată la cea de-a treia întrunire, desfășurată duminica trecută la Muzeul de Artă „Ion Irimescu”.

Cu acest prilej s-a dezbătut și aprobat statutul cenaclului ce îl are ca patron spiritual pe poetul mălinean Nicolae Labiș.

Întâlnirea duminicală a continuat cu recitarea unor poezii semnate de profesoara Georgiana Gabor și Cristina Bărăscu.

Profesoara Saveta Vărăreanu, inginerul Vasile Moroșanu și profesorul Călin Dănilă au adus în atenție creații din universul prozei scurte. În aceeași notă, interpreta Lenuța Rusu a prezentat „Eu sunt Peștișorul de Aur”, creație care a obținut premiul I la Concursul național „Fascinația Mării” de la Constanța.

Profesoara Mihaela Pînzariu a dat citire traducerii proprii a poemului filozofic „Pianul lui David”, scris de francezul Jean Perrot.

Surpriza întâlnirii a venit de la profesoara Maria Crețu, care a fost mesagerul Margaretei Labiș, sora poetului Nicolae Labiș, care a salutat inițiativa înființării cenaclului din Fălticeni.

Momentele lirice au fost completate de instrumentistul Puiu Crețu care a cântat la flaut Pastorala de George Enescu.

În rândul invitaților s-a numărat tânăra fălticeneancă Ana Maria Murariu, laureată la Festivalul Național de Poezie „Nicolae Labiș”. La întrunire au mai participat Gabriel Todică (vicepreședintele cenaclului) și studentul Alexandru Cojocariu (secretar).

Cenaclul, ce se dorește un catalizator al culturii și valorilor locale, dar și al tinerilor creatori, va continua cu noi întâlniri. Profesorul Constantin Bulboacă (președintele cenaclului) afirmă că, pe viitor, după ce grupul de literați se va închega, urmează să fie organizate și primele evenimente culturale.

ȘTIRI