Lucrurile nu au mers așa cum au sperat autoritățile și unii medici. Campania de vaccinare este un eșec în zona Fălticeni. La aproape 14 luni de la începerea acesteia, sub un sfert dintre cei peste 150.000 de locuitori au ales să primească serul anti-COVID.
Asta arată că populația nu a fost convinsă nici de campaniile de promovare, nici de îndemnurile președintelui țării, ale premierilor, oamenilor politici și chiar ale unor primari, majoritatea alegând să nu se vaccineze.
La nivelul zonei Fălticeni, impactul campaniei derulate și-a văzut efectele: rata de vaccinare este sub 20%.
Valul cinci al pandemiei își pierde tot mai mult din intensitate, iar de la sfârșitul lunii ianuarie cazurile de infecție sunt din ce în ce mai puține.
Pe fondul acestor tendințe, adresabilitatea s-a diminuat, fapt recunoscut și de reprezentanții DSP Suceava care au decis să oprească activitatea în trei centre de vaccinare din județ.
Printre acestea se numără și Centrul din orașul Dolhasca, amplasat în Casa de Cultură.
Activitatea din cele trei unități de vaccinare va fi închisă de la 1 martie 2022, deoarece în ultimul trimestru adresabilitatea a scăzut foarte mult.
Măsura vine după ce, de la 1 februarie, centrele de vaccinare anti-COVID din tot județul și-au redus programul de funcționare.
Reprezentanții DSP Suceava declară că „se constată o scădere constantă a acțiunii de vaccinare, mai ales în unele centre de vaccinare, în urma analizei activității acestora, DSP Suceava a solicitat CNCAV aprobare pentru închiderea unor centre de vaccinare care nu au avut un randament bun în ultimul trimestru.”
Restul centrelor de vaccinare din județ rămân funcționale, însă și aici numărul persoanelor care se vaccinează este în scădere.
Nici la Fălticeni, în sediul fostei policlinici, nu este înghesuială la vaccinare. Dacă în luna decembrie cadența medie zilnică de vaccinare era de 60-70 de persoane pe zi, acum s-a redus de trei-patru de ori, zilnic fiind vaccinate în medie 15-20 de persoane.