Cadou în luna martie. Testul Papanicolau în mediu lichid este gratuit la cabinetul medicului primar Usruf WajdySănătate

Cadou în luna martie. Testul Papanicolau în mediu lichid este gratuit la cabinetul medicului primar Usruf Wajdy

       Accesări: 7870

Un cadou de sănătate la început de primăvară. Testele Papanicolau în mediu lichid sunt gratuite în luna martie pentru doamnele din Fălticeni și din localitățile învecinate. Oferta este valabilă pentru pacientele care se vor adresa cabinetului apreciatului medic Usruf Wajdy.

Este vorba despre un pachet oferit exclusiv în luna lui mărțișor.

Acesta include consultația, în valoare de 160 de lei, și testul Papanicolau, care este oferit gratuit după examinarea medicală.

Deschis în vara anului trecut, cabinetul medical este cel mai modern din municipiul Fălticeni.

Acesta este organizat după un concept de tip „spațiu deschis” care integrează zona de primire pacienți, zona de consultație și sterilizare. Medicul primar Usruf Wajdy activează la Secția Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Municipal Fălticeni și are competențe în ecografie și histeroscopie (procedură minim invazivă utilizată pentru vizualizarea cavității uterine).

Testul Papanicolau în mediul umed

Testul Papanicolau în mediul lichid reprezintă o modalitate mult îmbunătățită de a face testul Papanicolau, comparativ cu citologia convențională. Inițial, proba recoltată, care conține celule de la nivelul colului uterin, se introduce imediat după prelevare într-un tub ce conține un mediu lichid special.

Ulterior, proba este trimisă către laboratorul de citologie pentru prelucrare și este transformată într-un preparat pe lamă, prin care toate celulele recuperate din mediul lichid sunt etalate în monostrat, fără artefacte și celule suprapuse.

Lama este apoi colorată și transmisă către medicul anatomo-patolog, care o citește și eliberează interpretarea.

Prin această metoda acuratețea rezultatului crește exponențial, deoarece este eliminată posibilitatea de pierdere sau deteriorare a celulelor, precum și posibilitatea de suprapunere a acestora, cum s-ar putea întâmpla în cazul citologiei convenționale.

O probă care conține celule suprapuse prezintă un risc crescut ca exact celulele care prezintă modificări maligne și premaligne să fie trecute cu vederea, existând posibilitatea ca ele să rămână „acoperite” pe lamă de celulele sănătoase, astfel încât caracteristica de „celule în monostrat”, obținută prin această tehnică cu ajutorul unui echipament special dedicat, este de mare importanță.

ȘTIRI