Structurile Ministerului Afacerilor Interne au luat măsuri pentru gestionarea manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Botezului Domnului, în data de 6 ianuarie.
În toată țara, vor fi organizate 276 manifestări religioase.
Aproximativ 3.500 de polițiști și jandarmi vor fi angrenați în misiunile de asigurare a ordinii publice la evenimentele menționate, la care este preconizată participarea a aproximativ 250.000 de oameni.
De asemenea, peste 200 de lucrători ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență vor fi mobilizați în zona evenimentelor cu public numeros pentru a preveni posibile incidente și a asigura intervenția în cazurile de urgență.
De Sfântul Ioan Botezătorul, peste două milioane de români celebrează ziua numelui.
Pe data de 7 ianuarie, cu ocazia sărbătorii Sfântul Ioan Botezătorul, peste două milioane de români celebrează ziua numelui.
Cel mai popular nume bărbătesc este Ioan, purtat de peste 472 de mii de români, urmat de Ion – peste 365 de mii – și Ionuț, purtat de peste 351 de mii de români.
În cazul numelor de femei, cel mai popular este Ioana, purtat de peste 385 de mii de doamne și domnișoare, urmat de Ionela, nume pe care îl poartă peste 146 de mii de românce.
De asemenea, în data de 7 ianuarie sărbătoresc și cei pe care îi cheamă Jan (peste 4700), Jean (peste 3500), Nelu (peste 20.000), Jana (peste 5.000), Nela (peste 11.000) și Onuța (134).
7 ianuarie – Crăciunul pe stil vechi
Creştinii ortodocşi de stil vechi sărbătoresc Crăciunul pe 7 ianuarie. Calendarul iulian sau pe stil vechi este decalat cu 13 zile faţă de calendarul oficial.
În Eparhia Sucevei există circa 40 de mănăstiri, schituri și biserici de mir ortodoxe de stil vechi.
Cea mai mare comunitate de stil vechi din România trăieşte în judeţul Suceava, iar la Slătioara, comuna Râşca, îşi are sediul Biserica Ortodoxă de Stil Vechi din România.
În zona Fălticeni sunt comunităţi de credincioşi care ţin sărbătorile pe stil vechi la Bogdănești, Ciumulești, Drăgușeni, Fălticeni, Fântâna Mare, Forăști, Mălini, Păiseni, Rădășeni, Râșca, Rotopănești, Boroaia, Cornu Luncii și Vadu Moldovei.
Pe 13 ianuarie 2020, la Drăguşeni va avea loc Festivalul dadinilor şi obiceiurilor de iarnă pe stil vechi.