Antreprenorul Ionuț Andreica vrea să pună Comuna Râșca pe harta marilor investiții din următorii patru aniAlegeri

Antreprenorul Ionuț Andreica vrea să pună Comuna Râșca pe harta marilor investiții din următorii patru ani

       Accesări: 2185

Planuri mari pentru comunitatea din care face parte și pe care și-o dorește prosperă. Ionuț Andreica, liberalul care candidează pentru funcția de primar al Comunei Râșca, propune un alt model de administrația publică, unul bazat pe eficiență, dialog și implicare. Antreprenorul, cu afaceri în domeniul transporturilor, va pune accent pe investiții, transparență și dezvoltare locală, elementele care pot transforma în bine viața fiecărui localnic.

Pilonii dezvoltării în următorii patru ani, în viziunea lui Ionuț Andreica, sunt investițiile pe domenii prioritare.

Investiții pentru dezvoltare

Planul candidatului liberal este atragerea de fonduri europene și guvernamentale pentru implementarea unor proiecte majore în Comuna Râșca.

Pe capitolul dezvoltare economică sunt vizate investiții pentru alimentarea cu apa curentă, canalizare, extinderea rețelei electrice și de iluminat public, cât și asfaltarea drumurilor comunale.

Ionuț Andreica vrea ca localitatea natală să fie racordată la sistemul național de transport a gazelor naturale. Un punct interesant pe agenda candidatului PNL la Primăria Râșca este consilierea familiilor și a tinerilor, în vederea dezvoltării unor afaceri locale pentru accesarea de fonduri europene.

Turismul este altă componentă importantă pe linia dezvoltării economice. Andreica are un plan pentru dezvoltarea turismului local prin încurajarea investitorilor și facilitarea investițiilor în domeniu. În același timp, un alt proiect va viza introducerea în circuitul turistic național a mănăstirilor din zonă.

„Singura noastră șansă este dezvoltarea! Proiectele pe care le-am pregătit au ca element central atragerea de fonduri pentru o serie de investiții majore. Vom fi prezenți pe toate domeniile importante care acum au nevoie finanțare.”, declară candidatul PNL, Ionuț Andreica. „Sunt hotărât să punem Comuna Râșca pe harta marilor investiții din următorii patru ani. Va fi multă muncă, avem multe idei și vrem să le ducem la capăt. Comunitatea noastră trebuie să prospere și cred cu tărie că viziunea noastră reprezintă pașii decisivi pe drumul cel bun.”

Pe agenda candidatului PNL se află și zona de sănătate și cultură. Investiții sunt vizate la reabilitarea dispensarului comunal și înființarea unui cabinet stomatologic, în vederea asigurării permanenței medicale.

Un alt obiectiv este finalizarea căminului cultural Slătioara.

Dialog și promovare

Ionuț Andreica vrea să fie un primar aproape de oameni. El este convins că deschiderea față de comunitate pornește de la un simplu dialog, de aceea candidatul liberal vrea o comunicarea strânsă cu cetățenii și spune că va organiza întâlniri periodice, structurate pe zone și arii de habitat, pentru identificarea nevoilor acestora și soluționarea lor.

De asemenea, se dorește o colaborare bună între primărie și toate instituțiile publice din comună: școală, poliție, biserică, cabinete medicale și nu în ultimul rând, cu mediul de afaceri.

Pentru capitolul educație, Ionuț Andreica vine cu propuneri menite să încurajeze și să susțină activitățile didactice și performanța școlară. Pe lângă susținerea financiară a școlilor, proiectul de dezvoltare locală include acordarea de burse de merit și burse sociale pentru elevi, încurajarea și susținerea cadrelor didactice pentru implementarea de proiecte.

Susținerea financiară a școlilor din localitate, organizarea unor tabere și excursii tematice, sunt alte puncte importante de pe agenda candidatului PNL.

Ionuț Andreica anunță și stabilirea de parteneriate între școală, primărie și agenți economici. În lista obiectivelor de investiții propuse figurează construirea unei săli de sport.

Antreprenorul s-a gândit și la cei de vârsta a treia. Pentru bunici este plănuită organizarea de activități recreative, precum și amenajarea unui spațiu cu acestă destinație.

Planuri pentru amenajări edilitare

Ionuț Andreica este nemulțumit de modul cum arată mai multe zone de interes local din Comuna Râșca. Din acest motiv, planul de investiții pentru următorii ani include amenajarea centrului localității.
întreținerea și extinderea zonelor pietonale și a spațiilor verzi.

Pentru copii sunt pregătite spații de joacă, iar pentru micii comercianți un iarmaroc mult mai primitor și adaptat nevoilor pentru un comerț civilizat.

Terenul de sport al comunei este inclus pentru reabilitare și modernizare.

Concept nou pentru promovarea culturii și tradițiilor

Planul pe următorii patru ani de administrație locală pune într-o altă lumină segmentul de cultură și obiceiuri.

Candidatul liberal vrea ca promovarea tradițiilor, obiceiurilor și meșteșugurilor populare locale să se desfășoare prin programe și inițiative care aduc plus valoare, care oglindesc și reașează localitatea în rândul satelor românești care păstrează frumusețile trecutului.

Sunt menționate obiective precum organizarea de activități tematice în cadrul căminului cultural și susținerea activității Grupului vocal ”Flori de Măr”.

Ionuț Andreica promite Redefinirea modului de organizare a Zilelor comunei, a Festivalului Slătiorii și a Festivalului de Tradiții și Obiceiuri de Iarnă, puncte reper în viața culturală din Comuna Râșca.

La fel de important este și muzeului etnografic al satului, pe care candidatul PNL vrea să-l pună în valoare cu ajutorul unor manifestări ce includ activități meșteșugărești, șezători, întâlniri cu meșteri populari.

Obiectivele candidatului Ionuț Andreica (PNL), la funcția de primar al Comunei Râșca, pentru anii 2020-2024

DEZVOLTARE ECONOMICĂ

  • Atragerea de fonduri europene pentru implementarea unor proiecte de dezvoltare
  • Finanțări europene pentru investiții alimentarea cu apa curentă, canalizare, extinderea rețelei electrice și de iluminat public, asfaltarea drumurilor comunale
  • Racordarea la sistemul național de transport a gazelor naturale
  • Construcția de poduri, podețe și șanțuri betonate
  • Consilierea familiilor și a tinerilor, în vederea dezvoltării unor afaceri locale prin accesarea de fonduri UE
  • Dezvoltarea turismului local prin încurajarea investitorilor și facilitarea investițiilor în domeniu, introducerea în circuitul turistic național a tuturor mănăstirilor din zonă
  • Reabilitarea dispensarului comunal
  • Înființarea unui cabinet stamatologic și asigurarea permanenței medicale
  • Finalizarea căminului cultural Slătioara

TRANSPARENȚĂ

  • Transparență în realizarea veniturilor la bugetul local și în cheltuirea banului public în interes comunitar
  • Comunicarea strânsă cu cetățenii prin organizarea de întâlniri periodice, structurate pe zone și arii de habitat, pentru identificarea nevoilor acestora și soluționarea lor.
  • Colaborare bună între primărie și toate instituțiile publice din comună: școală, poliție, biserică, cabinete medicale și nu în ultimul rând, cu mediul de afaceri.

EDUCAȚIE

  • Susținerea financiară a școlilor din localitate, pentru o bună desfașurare a activităților educaționale.
    Constuirea unei săli de sport.
  • Realizarea de parteneriate între școală , primarie și agenți economici.
  • Încurajarea și susținerea cadrelor didactice pentru implementarea unor proiecte care se pot desfășura în instituțiile școlare.
  • Susținerea elevilor cu performanțe școlare deosebite, dar și a elevilor aflați in situații speciale, prin acordarea de burse de merit și burse sociale.
  • Organizarea unor tabere și excursii tematice.

AMENAJĂRI și ÎNTREȚINERE

  • Amenajarea centrului comunei.
  • Intreținerea și extinderea zonelor pietonale și a spațiilor verzi.
  • Amenajarea iarmarocului și a terenului de sport.
  • Amenajarea unor spații de joacă pentru copii.
  • Amenajarea decorativă a comunei cu prilejul sărbătorilor de iarnă.

CULTURĂ și SPORT

  • Promovarea tradițiilor, obiceiurilor și meșteșugurilor populare locale.
  • Organizarea de activități tematice în cadrul căminului cultural și susținerea activității Grupului vocal ”Flori de Măr”.
  • Redefinirea modului de organizare a Zilelor comunei, a Festivalului Slătiorii și a Festivalului de Tradiții și Obiceiuri de Iarnă.
  • Punerea în valoare a muzeului etnografic al satului prin organizarea unor activități meșteșugărești, șezători, întâlniri cu meșteri populari.
  • Inființarea și susținerea unei asociații sportive locale.
  • Organizarea de activități recreative pentru persoanele în vârstă și pensionari, precum și amenajarea unei locații cu acestă destinație.

ȘTIRI