Mărinimia, credința și prețuirea s-au împletit la ceas de sărbătoare. Trei acțiuni de suflet au fost desfășurate în comuna Vadu Moldovei în ziua prăznuirii Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul românilor. Una dintre acestea se leagă de sfințirea unei troițe.
Crucea din lemn, așezată la răspântie, intersecția DJ 208 F și drumul spre Cămârzani, este donația unor oameni de bună și cu mare credință.
Diana și Costel Găină sunt ctitorii troiței, monument de mici dimensiuni ridicat la răscruce de drumuri, care, potrivit tradiției, este construită pentru a le arătă oamenilor calea cea bună pe care trebuie s-o urmeze, dar și pentru ca, făcând semnul crucii în dreptul ei și rostind o scurtă rugăciune, să fie ajutați de Dumnezeu în călătoria lor.
Iar drumul cel bun pare să fie spre Mănăstirea Câmărzani, dar și dintre aceasta spre alte locuri binecuvântate ale localității Vadu Moldovei.
Un sobor alcătuit din trei de preoți au sfințit, așa cum cere rânduiala bisericească, troița.
Alături de ctitori au participat elevii din grupul Miorița al Școlii Gimnaziale „Vadu Moldovei”, directoarea unității, profesoara Alina Iacob, primarul Bogdan Amariei și alți invitați.
În aceeași zi de sărbătoare, cei prezenți au făcut un popas la Mănăstirea Cămârzani, unul dintre cele mai frumoase așezăminte monahale din nordul Moldovei.
Oaspeții au pășit cu bucurie în complexul monahal, primirea și ospitalitatea arătată de maici fiind pe măsură.
Nu au lipsit momentele de rugăciune pentru pace, mântuire și bună rânduială în viața localnicilor și a întregii comunități.
Un alt popas a fost făcut la monumentul din curtea Primăriei Vadu Moldovei, unde Grupul Folcloric Miorița a prezentat un colaj de cântece patriotice dedicate Zilei Naționale a României.
Ziua Sfântului Apostol Andrei s-a încheiat cu satisfacția desfășurării unor momente care vor rămâne adânc înrădăcinate în sufletele participanților, acțiuni de suflet care au subliniat parteneriatul rodnic dintre Școală, Biserică și Primărie.